Рейтинг губернаторів за 2017 від КВУ. Буковинський на останніх місцях

Рейтинг губернаторів за 2017 від КВУ. Буковинський на останніх місцяхМикола Салагор і Олександр Фищук довоювались. Влада на Буковині доводить її до фінішу, але є ще один крок до ДНА. Згідно опублікованих рейтингів Чернівецька область на 23-у місці з 24-х можливих. Так вважає народний депутат Іван Рибак.

Рейтинг діяльності глав обласних державних адміністрацій за 2017 очолила Юлія Світлична, керівник Харківської ОДА.

Про це йдеться в звіті Комітету виборців України.

Як повідомив гендиректор Комітету виборців України Олексій Кошель, Харківщина зберігає лідируючі позиції з часу проведення першого дослідження за підсумками 2016 року.

«Очолила рейтинг голова Харківської області Юлія Світлична. На думку експертів, її приклад демонструє, що робота голови ОДА – це не стільки політика, скільки конкретні досягнення в соціальній та економічній сферах, у сфері безпеки. Мова йде не про абстрактні показники- люди повинні відчути все це на собі. Відкриття нових станцій метро в Харкові, будівництво доріг і мостів, підвищення зарплат на підприємствах області та т. Д. – ці показники чітко пояснюють лідерство Світличної », – зазначив Кошель.

Також в першій групі, повідомив гендиректор КВУ, голови Тернопільської (Степан Барна), Вінницькій (Валерій Коровій), Донецькій (Павло Жебрівський), Львівській (Олег Синютка), Київської (Олександр Горган), Дніпропетровській (Валентин Резниченко) і Миколаївській (Олексій Савченко ) обласних державних адміністрацій.

«Тернопільська та Вінницька області поліпшили свої позиції, дещо погіршили – Кіровоградська та Закарпатська», – зазначив Кошель.

За даними КВУ, середні результати продемонстрували Запорізька, Закарпатська, Житомирська, Сумська, Кіровоградська, Чернігівська, Луганська і Івано-Франківська області.

Найнижчі результати показали Одеська, Херсонська, Полтавська, Хмельницька, Рівненська, Черкаська, Чернівецька та Волинська області.

«За словами експертів, протягом 2017 року в Волинській області накопичилася значна кількість проблемних питань, які не вдалося повністю вирішити. Зокрема, вони стосуються ремонту і будівництва доріг, незаконного видобутку бурштину, вирубки лісів, земельних скандалів », – додають в КВУ.

У КВУ зазначили, що оцінка діяльності губернаторів складається з двох компонентів: показників соціально-економічного розвитку регіону і результатів опитування експертів. Згідно з результатами аналізу діяльності ОДА, було сформовано три групи: з високим, середнім і низьким результатами.

Нагадаємо, перший рейтинг голів ОДА був складений за підсумками 2016 року. Його очолила голова Харківської ОДА Юлія Світлична, на останньому місці була Херсонська область. У 2018 році КВУ продовжить досліджувати роботу керівників обласних держадміністрацій.

peredplata