Гнів людський. Починаються протести

Гнів людський. Починаються протести

Наші владники дуже розгнівали український народ. В Україні починаються протестні акції.
І хто би що не говорив про те, що Міхо Саакашвілі не зможе вивести на вулиці тисячі людей, не вірте. Він уже виводить десятки тисяч. Через місяць-два виходитимуть сотні тисяч українців. Владі нічого не залишиться для власного порятунку, як оголосити дострокові вибори народних депутатів України. Швидше за все це станеться на осінь 2018 року. А зараз гнівається на владу народ. І виходить на майдани. Єдиний політик в Україні, який збирає велелюдні мітинги – грузин Саакашвілі. Жодна партія – від крайніх правих до крайніх лівих – в Україні не йде з народом. Жоден український політик не закликає на протести. Тільки грузин. І за ним ідуть. Бо інших нема.

Найкраще Саакашвілі допомагає сама наша влада і наші керівники. Коли ми дійсно живемо важко, вони собі ні в чому не відмовляють. В Україні війна, на Донбасі розруха, люди виїжджають за кордон на заробітки, ціни на комірне захмарні, зарплати і пенсії мізерні, люди ледве-ледве звозять кінці з кінцями. Пенсіонери економлять на всьому. У квартирах і будинках, де індивідуальне опалення, аби економити газ, тримають температуру не більше 12 градусів. А вночі під ковдри пенсіонери кладуть пластикові пляшки з гарячою водою, аби хоч трохи зігрітися.

Гнів людський. Починаються протести

І у цей час президент з сім’єю відпочиває на Мальдівах за 500 000 доларів США за 7 днів і 6 ночей. Нехай би собі відпочивав. Тим паче, що він на це заслуговує. Бо працює день і ніч, як каже всім його невістка. Вона чи не єдина зараз виступила на захист свого свекра і нашого президента.
– Я просто бачу, як людина працює, – розповідає Юлія Порошенко. – Коли у мене народилися діти, я, звичайно, як і будь-яка мати вставала вночі, годувала, займалася дітьми. І я о 3-ій, о 4-ій годині ночі бачила, як Петро Олексійович повертається з роботи. І вранці він о восьмій-дев’ятій виїжджав знову на роботу. Тобто він реально дуже-дуже багато працює. Мені здається, що він заслуговує на такий відпочинок, щоб його ніхто не чіпав… Я думаю, що один раз на рік, причому на кілька днів, людина може собі це дозволити.

Українці – люди добрі. Вони також би так думали, як невістка президента. Але чому він ці відпочинки так дорого проводить? Чому нема скромності? Чому захланність? Європейські керівники держав не бідніші за нашого. Але вони цього собі не дозволяють. Бо мають міру. А наші втратили міру.
Україна – багата країна. Її обкрадають сотнями років чужинці, обкрадають десятиліттями власні «чужинці». А вона жива і багата. Має вдосталь хліба, сала і навіть чорної ікри для сина В’ячеслава Чорновола Тараса. Саме він після скандалу з відпочинком президента розтрубив на весь світ, що українці стали багатшими, ніж були. І чи не щодня їдять чорну ікру. Він сам бачив у магазині поряд, де живе.

– Зріс попит на чорну ікру, – сказав Тарас. – Люди спокійно собі можуть дозволити купити її, а раніше чорної ікри навіть не завозили. А тепер люди почали жити краще. Я от дивлюся, що купують люди в супермаркеті біля мого будинку. А я нагадую, що живу не в Конча-Заспі чи в Царському селі, а на Позняках, пролетарський район.

І навіщо йому здалася ця «чорна ікра» у цей час? Пам’ятаєте, за Януковича від Тараса Чорновола байки про «важкий тупий предмет», від якого в Івано-Франківську впав Янукович. А було то всього-на-всього куряче яйце. Аби зараз ця чорна ікра не перетворилася в «ікру баклажанну», яку дозволяють собі ще купувати українці.

Гнів людський. Починаються протести

За Порошенком підлив оливи у вогонь гніву людського ще й генеральний прокурор Юрій Луценко. Він відпочивав на Сейшелах за 52 000 доларів США. Після приїзду також обурювався. Мовляв, чого ви на мене нападаєте. За таку ціну уже кожний пересічний українець середнього класу може дозволити собі відпочинок.
Скільки я не питав «пересічних» – ніхто не погодився з Луценком.

Знову повторюю, ми багата країна, можемо дозволити своєму президентові і своєму прокуророві відпочивати так, як вони собі хочуть. Але ж вони повинні б хотіти трохи скромніше!

В Україні війна і розруха, бідність… не можна у цей час за такі кошти відпочивати. Тим паче, що нація досі збирає копійки і речі та допомагає армії рятувати Україну і її високо вельможних відпочивальників.

Саме показовим прикладом для прокурора та президента у той час була поїздка на війну двох волонтерів з Чернівців. Одною з них була моя донька – лікар, яка везла продукти і медикаменти воїнам. А на фронті допомагала парамедиком.

Її колега Олег поїхав на заробітки до Німеччини. Купив там авто за важко зароблені євра і відвіз його на фронт.
Тепер порівняйте життя цих волонтерів і наших очільників. Ми ніби однієї крові, в одній державі живемо. Але чому так по-різному ?!

І це можна було б пробачити Порошенкові і Луценкові, якби вони перед відпусткою правдиво і щиро звернулися до нації з проханням за важку працю на благо України дозволити їм відпочити на островах Індійського океану.
Українці би дозволили. А опозиціонери не мали б можливості критикувати, журналісти би написали оди про канікули керівників, які, відпочивши, з новими силами взялися б за створення раю у нашій державі.
Так,ні! Хотіли таємно, не під своїми прізвищами полетіли на острови. І не врахували, що новітні інформаційні технології здатні знайти будь-кого, будь-коли і будь-де. Не те що президента чи прокурора.

Але це ще квіточки. Ягідки вже розкусили опозиціонери. Вони швидко взяли на щит боротьби з «владою бариг» ці відпочинки. І Міхо Саакашвілі вже 4 лютого вивів на вулиці Києва десятки тисяч людей. З майдану звертаючись до українців, Міхо порівнює відпочинок за сотні тисяч доларів з мізерними зарплатами та пенсіями. І, хто б сумнівався, йому довіряють. Бо він говорить правду про відпочинок очільників. Нічого не вигадує.

Гнів людський. Починаються протести

– Вони роблять дурниці, – каже Міхо Саакашвілі. – Їдуть на свої Мальдіви, їх виловлюють за фальшивими паспортами. А Нацгвардія має їх захищати і мерзнути на вулицях і майданах, аби вони врятували свою репутацію і своє одне місце. Нацгвардія і поліція в Україні для того, аби захищати людей, а не владу, яка накралася.
А далі, опозиціонер розповідає, як треба цю владу втрутити.

Гнів людський. Починаються протести

– На наступний марш (18 лютого – ред.) нехай кожен приведе ще одного, – закликає Саакашвілі. – І не тільки в Києві. А й у всіх областях України. Бо у людей нема грошей їхати до столиці. А у нас нема коштів, аби їх сюди привозити.
Таким чином Україна зможе розпалити багаття третього майдану. Саакашвілі закликає також до постійного тиску на депутатів, аби вони ставили питання про відставку Порошенка. Для цього будуть сформовані групи активістів, які їхатимуть до нардепів.

– Якщо Порошенко мирно віддасть владу, український народ йому простить все, – сказав Саакашвілі. – Але якщо він буде надалі триматися за владу, репресувати людей, затискати економіку, наїжджати на бізнес, займатися рейдерством, підвищувати тарифи, створювати приватні армії і буде фальсифікувати вибори, тоді покарання буде суворе. І від народного гніву він не втече. Бо до Росії не зможе втекти. А Захід його точно не прийме.
Вміло використавши ситуацію, яка об’єктивно склалася в Україні, вкупі з наробленими помилками та дурницями сучасної влади, Саакашвілі готує третій Майдан.

І за ним ідуть люди!

Петро Кобевко
Світлини з сайту партії \”Рух нових сил\”

peredplata