На Буковині затримали мешканця Запоріжжя, який надав фальшиві документи для перетину кордону

Житель Запоріжжя намагався виїхати за межі України, використовуючи фальшиву довідку та посвідчення. Правоохоронці затримали правопорушника та проводять досудове розслідування за цим фактом.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Протиправні дії чоловіка задокументували слідчі відділення № 4 (м. Герца) Чернівецького районного управління поліції на контрольно-пропускному пункті «Порубне».

Зокрема, поліцейські з’ясували, що під час проходження митного контролю 21-річний чоловік пред’явив прикордонникам підроблені документи: тимчасове посвідчення військовозобов’язаного та довідку військово-лікарської комісії про непридатність його до військової служби.

Правоохоронці затримали порушника у порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

Під процесуальним керівництвом Герцаївського відділу Чернівецької окружної прокуратури слідчі поліції повідомили порушнику про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частинами 3 та 4 статті 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Документи з ознаками підробки поліцейські вилучили та направили для проведення відповідної експертизи. Наразі триває досудове розслідування.

Правоохоронці нагадують: згідно із постановою Кабінету Міністрів України «Про Правила перетинання державного кордону громадянами України», на період дії воєнного стану чоловікам від 18 до 60 років обмежується виїзд за межі країни.

 

peredplata