Буковинці вдалося довести, що рішення суду – незаконне

Буковинці вдалося довести, що рішення суду – незаконнеРішення суду – несправедливе, нерідко скаржаться буковинці. Однак довести це – вдається одиницям. У жовтні 2017 року в ході розгляду апеляційної скарги Апеляційний суд Чернівецької області встановив, що судом першої інстанції під час допиту свідків було порушено вимоги закону.

Розпочалося все з того, що жителька міста Сокиряни звернулась до працівників Управління праці та соціального захисту населення Сокирянської райдержадміністрації, щоб отримати соціальну допомогу. Вона пояснила соціальним працівникам, що така допомога – єдине джерело існування для її родини. Зауважила, що своєчасна виплата є дуже вважливою, бо на її утриманні перебуває неповнолітня дитина. Натомість у відповідь почула, що необхідно додатково ще надати довідки. Буковинку це обурило, адже пройшло достатньо часу відколи вона подала всі необхідні документи. Вона висловила свою думку про некомпетентність працівників вищевказаної установи.

На цьому не завершилось: соціальні працівники викликали поліцію. Жінку звинуватили у хуліганстві. Суд першої інстанції визнав її винною у вчиненні кримінального правопорушення та зобов’язав сплатити півтисячі гривень штрафу.

Попри все це буковинка не зневірилась. Вона звернулась по допомогу до фахівців системи безоплатної правової допомоги. Всю роботу адвокат виконував безоплатно, адже кошти за таку послугу йому оплатила держава. Зусилля не були даремними. Взявши всі обставини до уваги, в ході розгляду апеляційної скарги колегія суддів Апеляційного суду встановила, що при допиті свідків по справі було порушено вимоги закону. По друге, що судом першої інстанції було порушено основні засади кримінального провадження, взято на себе тягар доказування вини і спростування аргументів сторони захисту, тоді як суд мав зберігати об’єктивність та неупередженість.

Завдяки тому, що адвокат Євген Яцемірський професійно виконував свою роботу, йому вдалося навести достатньо аргументів, які мали вирішальне значення для суду. У результаті Апеляційний суд Чернівецької області ухвалив рішення: апеляційну скаргу обвинуваченої задовольнити. Вирок Новодністровського міського суду Чернівецької області від 24.05.2017 року у кримінальному провадженні по обвинуваченню буковинки скасувати, у зв’язку з відсутністю в її діях складу інкримінованого їй кримінального правопорушення, а кримінальне провадження по справі закрити. Завдяки наполегливості буковинки та професійним діям адвоката системи безоплатної правової допомоги, таки вдалося відновити справедливість.

Контактна інформація! Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області – м. Чернівці, вул. В. Аксенина, 5. Телефон: (0 372) 55 31 38.
Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).

peredplata