На Буковині розпочала роботу мобільна група з ліквідації заборгованості зі сплати аліментів

На Буковині розпочала роботу мобільна група з ліквідації заборгованості зі сплати аліментівМобільна робоча група з ліквідації заборгованості зі спати аліментів створена відповідно до наказу Міністерства юстиції у зв’язку з початком дії Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів».
До її складі четверо фахівців: старший державний виконавець відділу примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби міністерства юстиції України Віталій Бурла, головний державний виконавець відділу примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України Максим Єжов, заступник начальника Управління-начальник відділу організації та контролю за виконанням рішень Управління ДВС ГТУЮ у Чернівецькій області Михайло Бабин та заступник начальника Управління-начальник відділу примусового виконання рішень Управління ДВС ГТУЮ у Чернівецькій області Володимир Дворський.
Працюватиме мобільна група впродовж тижня – перевірятиме стан виконання рішень зі стягнення аліментів у Чернівцях та районах області. в Чернівецькій області вже створений регіональний штаб з моніторингу та контролю за станом виконання рішень про стягнення аліментів. Представники управління Державної виконавчої служби ГТУЮ працюють в усіх районах області, виїжджають до злісних неплатників аліментів, попереджають про відповідальність та обмежувальні заходи, які застосовуються до боржників, які мають заборгованість більше ніж за шість місяців.
Нагадаємо, перші мобільні групи Міністерства юстиції почали діяти у Київській та Запорізькій областях, нині ж аналогічна група перевірятиме стан виконання рішень зі стягнення аліментів у Чернівцях та районах області.

peredplata