Викладач і науковець медуніверситету написав книгу-літопис власного роду за 200 років

Викладач і науковець медуніверситету написав книгу-літопис власного роду за 200 роківЦе унікальна праця – дослідити власний родовід так далеко і детально. Долі своїх 250 –ти родичів він подає на тлі історії краю – Покуття.
Презентація книги Романа Рудницького «По обидва береги Чорняви» відбудеться 20 березня, у вівторок, в Учбово-методичному центрі культури Буковини (вул.Й.Главки, 1А). Поч. о 16.00.

Роман Рудницький – доцент кафедри нервових хвороб, психіатрії та медичної психології БДМУ, відповідальний за курс психіатрії та медичної психології цієї кафедри. Він лікар-психотерапевт, психіатр, медичний психолог вищої категорії та сексопатолог першої категорії. Кандидат медичних наук, доцент, доктор філософії і медицини. У вільний від роботи час займається туризмом та садівництвом, а ще любить багто читати.

Його книга «По обидва береги Чорняви» – зовсім не про медицину. У ній Роман Іванович виступає як літопсиець вланої родини, власного роду.
Книга «По обидва береги Чорняви» написана до 600-ліття рідного авторові села Обертина, що на Івано-Франківщині. Чорнява – це тамтешня річка. Роман Іванович детально і скрупульозно дослідив історію власного роду. 250 доль і характерів, а також цінні відомості з історії Покуття, цікаві відомості про кулінарні традиції позаминулого століття. Видання ілюстроване десятками родинних світлин.

Автор передмови до видання – заслужений діяч мистецтв України, етнограф Микола Шкрібляк зазначає:
«По обидва береги Чорняви» – це книга-приклад. Причому дуже високий приклад. Адже святий обов’язок кожного зберігати, а якщо потрібно – відновлювати пам’ять про свій рід. Виданню передувала тривала пошукова робота, тож вихід книги – це чи не найкращий подарунок усьому роду Рудницьких і разом з тим стимул для кожного її читача задуматися над генеалогією своєї сім’ї».

Довідково
Роман Рудницький народився у смт. Обертин Тлумацького району, Івано-Франківської області. Закінчив Коломийське фармацевтичне училище (1966-1969) та Чернівецький медичний інститут (1975-1981). Працював завідувачем аптеки с. Ставчани Кіцманського району, був завідувачем терапевтичним відділенням Ставчанської дільничної лікарні цього ж району, відтак кілька років працював у Чернівцях лікарем-психотерапевтом.
З 1992 року працює на кафедрі нервових хвороб, психіатрії та медичної психології ім. С.М.Савенка Буковинського державного медичного університету. Член Вченої ради університету. Напрямки наукової діяльності: сексопатологія, психотерапія, медична психологія, психіатрія. Є автором і співавтором 113 наукових та навчально-методичних праць. Дисципліни, які викладає у БДМУ: психіатрія та наркологія, медична психологія, психотерапія, сексологія на додипломному та післядипломному етапах освіти.

peredplata