Буковинське село отримало пожежну машину від польських партнерів

Буковинське село отримало пожежну машину від польських партнерів

14 квітня у селі Нижні Петрівці на хуторі Аршиця відбулася урочиста передача від пожежників гміни Черніхув (Живецький повіт, Польща) громаді села пожежного автомобіля. Про це повідомляє прес-служба Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

Захід відбувся за участі Генерального консула Республіки Польща у Вінниці Даміана Цярціньського, вуйта гміни Черніхув Адама Коса, голови Добровільної пожежної частини села Мєндзиброджє Живєцкє Роберта Кліса, голови Сторожинецької районної державної адміністрації Ярослава Бартоша та начальника Управління ДСНС України у Чернівецькій області Сергія Михайлюка.

Ця подія є дуже важливою для місцевої громади. Адже відстань від районного центру до цього населеного пункту складає близько 20 км. В селі вже є сформована добровільна пожежна команда і утворення ще однієї місцевої пожежної команди дозволить значно ефективніше й оперативніше ліквідовувати пожежі.
Варто зазначити, що завдяки активній співпраці Сторожинецької районної державної адміністрації та польських партнерів цей автомобіль вже шостий за ліком, переданий колегами з Польщі. Раніше мешканці Сторожинецького району отримували автомобілі для села Стара Красношора та міста Сторожинець.

peredplata