Чернівецька область: протягом вихідних трапилося 20 пожеж, на двох з яких 1 особа загинула та 1 травмована

Чернівецька область: протягом вихідних трапилося 20 пожеж, на двох з яких 1 особа загинула та 1 травмована

Про це інформує прес-служба Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

Вночі 14 квітня у селі Бабин Кельменецького району виникла пожежа у житловому будинку, в якому на цей момент нікого не було. Пожежу виявив чоловік, який проходив неподалік. Припустивши, що всередині можуть перебувати люди, він вирішив зайти до помешкання. Однак відкривши двері та намагаючись зайти до приміщення, він отримав опіки обличчя та рук. Водночас, пожежу помітили й сусіди, які теж прийшли до будинку. Люди допомогли постраждалому чоловіку та викликали рятувальників. Пожежно-рятувальний підрозділ Державної пожежно-рятувальної частини № 10, що приїхав на місце, локалізував пожежу в тих межах, у яких застав її на момент прибуття. Невдовзі її було ліквідовано. Постраждалого чоловіка, 1994 р. н., з опіками обличчя та рук доправлено до Заставнівської центральної районної лікарні. Вогнем пошкоджено покриття будинку, вікна, двері та речі домашнього вжитку. Причиною пожежі стало коротке замкнення електромережі.

Вночі 15 квітня, виникла пожежа в літній кухні на хуторі Рудка Заставнівського району, під час якої загинув місцевий мешканець. Про те, що трапилася пожежа виявили вранці родичі, які прийшли до будівлі. Люди, зайшовши в середину літньої кухні, виявили наслідки пожежі та тіло чоловіка вже без ознак життя. Пожено-рятувальні підрозділи на місце події не викликалися, оскільки пожежа самоліквідувалася. На даний час, тіло чоловіка направлено до судово-медичної експертизи м. Заставна для встановлення причин загибелі.

Від початку року на території Чернівецької області виникло 358 пожеж, у яких загинуло 10 осіб, з них 1 дитина. Всі трагічні випадки трапилися через порушення чи ігнорування людьми основних правил пожежної безпеки. У зв’язку з цим Управління ДСНС України у Чернівецькій області наголошує на необхідності суворо дотримуватися правил пожежної безпеки. Пам’ятайте, що від цього залежить ваше життя та життя ваших близьких.

peredplata