Трьох буковинських \”бізнесменів\” покарано за виготовлеення та збут алкогольних напоїв

Трьох буковинських "бізнесменів" покарано за виготовлеення та збут алкогольних напоївДо відповідальності притягнуто трьох буковинців, які організували підпільний бізнес з реалізації незаконно виготовлених підакцизних товарів – повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

Шевченківський районний суд м. Чернівці погодився з доводами прокуратури Чернівецької області та визнав винними трьох житів області, які зорганізувавшись у злочинну групу, незаконно виготовляли та реалізовували алкогольні напої, у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 199, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 204 КК України.

Під час судового розгляду встановлено, що 28-річний житель Вижницького району, спільно з своїми двома родичами, переслідуючи умисну корисливу мету направлену на отримання прибутку від продажу незаконно виготовлених алкогольних напоїв, організував в житловому будинку підпільний цех з незаконного розливу та розфасування алкогольних напоїв.

Так, з липня 2017 по березень 2018 року обвинувачені виготовили та реалізували щонайменше 1300 пляшок горілки, ємністю 0,5 л.
За скоєне суд призначив організатору злочинної групи покарання у виді 3 років позбавлення волі. На підставі ст. 75 КК України його звільнено від відбування основного покарання з випробуванням на 1 рік.

Двом іншим учасникам угрупування призначено штраф розміром 1000 неоподатковуваних мінімумів доході громадян.

peredplata