Заступнику мера Чернівців \”світить\” від 8 до 12 років

КИЇВСЬКА МІСЦЕВА ПРОКУРАТУРА №7 СПІЛЬНО З СБУ ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ ТРИВАЛОЇ СПЕЦОПЕРАЦІЇ ВИКРИЛА НА ХАБАРНИЦТВІ ГРУПУ ВИСОКОПОСАДОВЦІВ

Заступнику мера Чернівців "світить" від 8 до 12 років

Київською місцевою прокуратурою № 7 спільно зі співробітниками Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби Безпеки України за результатами ретельно спланованої та тривалої спецоперації викрито групу осіб з числа високопосадовців, які вимагали від підприємця неправомірну вигоду за нерозірвання договору оренди державного майна. Про це інформує прес-служба прокуратури міста Києва.

Правоохоронці встановили, що виконувач обов’язки голови правління ДАК «Хліб України», змовившись з директором Дочірнього підприємства ДАК «Хліб України» «Чернівецький комбінат хлібопродуктів», а також заступником голови Чернівецької міськради Володимиром Середюком та юристом ДАК «Хліб України» вимагали від директора приватної компанії щомісячно сплачувати неправомірну вигоду у розмірі 100 тис. гривень за невжиття заходів щодо розірвання договору оренди державного майна, а саме промислових приміщень.

Заступнику мера Чернівців "світить" від 8 до 12 років

За результатами комплексу слідчих дій, проведених на території м. Києва та м. Чернівці, задокументовано отримання вищевказаними особами 200 тис. гривень неправомірної вигоди, які були передані їм двома траншами.

На даний час всіх вищевказаних фігурантів затримано у порядку ст. 208 КПК, проводяться першочергові слідчі дії.
Вирішується питання про повідомлення вказаним особам про підозру у вчиненні злочину, передбаченому ч. 3 ст. 368 КК України.

Довідково: ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.
Одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище,-

карається позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітки: 1. Хабаром у великому розмірі вважається такий, що у двісті і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян, в особливо великому такий, що у п\’ятсот і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

peredplata