На Бессарабії починається сепаратизм. Сокирянська РДА проти президента України. Міський голова просить Фищука вгамувати сепаратистів

На Бессарабії починається сепаратизм. Сокирянська РДА проти президента України. Міський голова просить Фищука вгамувати сепаратистів

Відкритий ЛИСТ

голові Чернівецької обласної державної адміністрації
п. Фищуку О.Г.

Шановний Олександре Георгійовичу!

Доводжу до Вашого відома, що відповідно до Указу Президента України від 26.03.2018 року №85, щодо належного відзначення у державі Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, гідного вшанування звитяг’ переможців та пам’яті мільйонів жертв другої світової війни, 8 травня 2018 року Сокирянською міською радою організовано «Урок пам’яті» та літературно музичну композицію на площі біля пам’ятника загиблим односельчанам та Братської могили в м. Сокиряни. В заході взяли участь ветерани Другої світової війни, учасники бойових дій Антитерористичної операції, представники трудових та учнівських колективів, громадськість міста і села Коболчин. Відбулося урочисте покладання до підніжжя пам\’ятників вінків і живих квітів учасниками заходу.

Однак, через годину по завершенню урочистостей до заступника міського голови Чорного В.Ф. зателефонували небайдужі жителі міста і повідомили, що працівники відділу культури Сокирянської РДА забирають і викидають вінки і квіти від пам’ятників.

Я, разом із секретарем міської ради, заступниками міського голови за учасниками Антитерористичної операції прибули на місце. Дійсно, вінки і квіти, які було покладено до підніжжя пам’ятника загиблим односельчанам і Братської могили ветеранами війни і АТО, учнями шкіл, жителями міста лежали на купі у тачці та на узбіччі дороги (вулиці Кобилянської). З\’ясовано, що такі дії вчинено працівниками відділу культури райдержадміністрації на чолі з його начальником Горн Раїсою Антонівною.

Про ці факти повідомлено Сокирянське відділення поліції та служби безпеки України. Також ці події зафіксовано на відео і розміщено в мережі Інтернет.

Вважаю такі дії верхом цинізму, оскільки зазначені особи в такий спосіб осквернили пам’ять загиблих у другій світовій війні та зневажили живих ветеранів, які протягом урочистостей тричі покладами квіти до пам’ятників. Відповідним чином відреагували і учасники бойових дій на Сході України, які змушені були піднімати покладені ними квіти до пам’ятників з узбіччя дороги, і вдруге покладати їх до підніжжя пам’ятників.

Прошу Вас шановний Олександре Георгійовичу, як керівника виконавчої гілки влади області вжити відповідних заходів реагування щодо дій посадових осіб та працівників відділу культури Сокирянської райдержадміністрації і районного будинку народної творчості та дозвілля.

Також слід зазначити, що лише після вказаних подій о 15 год. 10 хв., 08. 05.2018 р. до Сокирянської міської ради надіслано телефонограму від імені оргкомітету, якою запрошують міського голову та колектив міськради на заходи з нагоди 73-ї річниці перемоги у Другій світовій війні, які мають відбутися о 9 год. ЗО хв. 09.05.2018р.

З повагою,
Міський голова Сокирянської міської об’єднаної територіальної громади
Василь РАВЛИК

peredplata