Легкою стала вода Білого озера для чернівецьких плавців

Більше 200 дорослих та зовсім юних учасників зібрав на Білому озері однойменний VII Міжнародний турнір з плавання на відкритій воді, який щорічно проводиться на базі РОК “Біле озеро” Рівненської області.

З 2 по 4 серпня випробовували на легкість гліцеринову воду Білого озера, що на Рівненщині, завзяті любителі та професіонали з різних видів плавання, взявши участь у VII Міжнародному турнірі з плавання на відкритій воді «Біле озеро» на призи президента НАЕК «Енергоатом», присвяченому Дню Незалежності України. Спортивний захід відбувся за підтримки НАЕК «Енергоатом» та Рівненської АЕС, їх профспілкових організацій, а також Всеукраїнської Асоціації плавальних клубів «Мастерс», ГО «Гаврилич Мастерс».

Дистанція для дорослих та дітей складала одну, так звану «золоту» милю – 1650 м. Для участі у змаганнях зареєструвались 91 дорослий та 119 дітей. Спортсмени змагалися у категоріях «Мастерс» та «Любителі». Головним суддею змагань стала Ольга Береснева – чемпіонка Європи з плавання на 25 км, 105-кратна чемпіонка та рекордсменка України з плавання, єдина українська плавчиня-марафонець, призер всесвітніх універсіад, учасниця та фіналістка трьох олімпіад.

Завдяки пропагуванню здорового способу життя цьогорічний турнір залучив багатьох дебютантів. Традиційним став й великий віковий діапазон, що охопив плавців від 9 до 77 років, та географія учасників з різних куточків України.

Чернівецьку область на змаганнях представляли 11 дітей та 2 дорослих. Завдяки програмі розвитку плавання, наполегливій праці спортсменів, тривалим тренуванням та професійній роботі тренерів Іллі Дуліна та Людмили Сідлецької наші плавці показали хороші результати та посіли призові місця в турнірній таблиці.

Шпирюк Вікторія зліва

Вікова група 2008 р.н. і молодші:

Шпірюк Вікторія – 2 місце

Дулін Владислав – 3 місце

Сідлецький Михайло – 11 місце

 

Стрілецький Олександр

2004-2005 р.н.:

Стрілецькій Олександр – 1 місце

Шовковус Артем – 11 місце

 

Лисак Владислав зліва

2002-2003 р.н.:

Лисак Владислав – 2 місце

Гарюк Владислав – 7 місце

 

Житарюк Валерія в центрі

2006-2007 р.н.:

Житарюк Валерія – 1 місце

Бесараб Олег – 2 місце

Кушнір Максим – 19 місце

Бесараб Олег

2000-2001 р.н.:

Хананов Дмитро – 3 місце

 

В категорії “Мастерс” серед плавців віком 40-44 роки цілковиту перемогу здобула чернівчанка Ольга Міхалева.

 

Переможним став дебют у своїй віковій категорії 55-59 років для Олександра Корнейчука, який на фініші виборов перемогу в категорії любителі/аматори. 

 

Ольга Міхалева та Олександр Корнейчук
Переможці та тренер Ілля Дулін

Вітаємо наших спортсменів та бажаємо наступних перемог, легкої води та високих результатів!

Довідково: Мастерс в плаванні – це змагання спортсменів, які досягнули 25-літнього віку та змагаються у своїй віковій п’ятірці: 25-29 років, 30-34 роки, 35-39 і т. п.

 

 

peredplata