Снігопади припиняться після 13 грудня

Снігопади припиняться після 13 грудняНайближчими днями в Україні будуть іти опади, які поступово припиняться після 13 грудня, при цьому до 20 грудня погода сильно не зміниться, але температура повітря знизиться.

Про це повідомив на брифінгу в понеділок у Києві директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда.

Він зазначив, що складні погодні умови, які будуть характеризуватися сильними опадами, будуть утримуватися до 13 грудня в західних, північних і центральних регіонах країни. На півдні та сході сильних опадів не очікується, за винятком Одеської та Миколаївської областей.

Істотне зростання сніжного покриву очікується в Київській, Вінницькій, Житомирській, Кіровоградській, Миколаївській, Одеській та Чернівецькій областях.

За словами синоптика, протягом останніх двох діб сніговий покрив у Івано-Франківській, Хмельницькій, Тернопільській та Чернівецькій областях збільшився фактично з 15 до 40 см. Крім них, найбільша висота сніжного покриву спостерігається в Київській, Житомирській та Вінницькій областях. У Хмельницькій області висота снігу досягає 45 см.

У Карпатах сніговий покрив нерівномірний, найбільший він у гірських районах Чернівецької області (40 см), в інших районах – 10-15 см.

Найбільш високі температурні показники прогнозуються в Криму: від 1 до 6 градусів тепла вночі, 5-10 вдень. На південному сході і сході країни температура також буде вище нуля.

Кульбіда зазначив, що 13 грудня в Україні поступово припиняться опади та інші небезпечні явища.

14-15 грудня температура повітря знизиться. Переважно вона буде утримуватись на рівні 9-14 градусів морозу вночі, -5-10 ºС вдень. На півдні та сході вночі буде 3-8 градусів нижче нуля, вдень – близько нуля, в Криму близько 0 ºС вночі і 1-5 тепла вдень.

16-20 грудня значних змін погоди не буде. Температура коливатиметься в межах від -6-11 ºС вночі до -2-7 ºС вдень. На Лівобережжі буде прохолодніше: 11-16 ºС вночі і -5-10 ºС вдень.

peredplata