У селі Багна на Буковині знищили клуб, який відкрили торік

У селі Багна на Буковині знищили клуб, який відкрили торікРеставрація на мільйони, а користі нуль? На Буковині у селі Багна торік урочисто відкрили будинок культури, відновлений після нищівної стихії. Щоправда, ані ставити вистави, ані проводити збори люди там не можуть – сцена розібрана, підлога гнила. У селі переконані – будівельники використовували неякісні матеріали. Ті кажуть – робили на совість. У ситуації розбиралася Oлена Цинтила.

Будинок культури у селі Багна урочисто відкрили у жовтні минулого року. Проте вже до літа тут почала гнити підлога. Особливо в цій кімнаті.

Юрій Чорней, завідуючий будинку культури Села Багна:

– Доска була неякісна, тому що так не можна було, щоби гриб з\’їв її, і плитку поклали, що вже поклали, але неякісно її поклали.

Світлі стіни заляпані цементом, а над вікнами вже пішли тріщини, показує завклубу. У 4 з половиною мільйона гривень обійшлася реставрація будинку культури. Але зараз тут розібрана сцена – її теж вразив грибок. Не працює і вбиральня: колодязь, з якого мала надходити вода – виявився замілким.

Юрій Нестерюк, депутат сільради села Багна:

– Його треба просто-напросто докопати, щоб поступала вода, щоб можна користуватися тим туалетом, бо туалет, вродє, на бумазі ж, а так, в наявності – бігай попід клуб.

Марія Нестерюк, голова ГО \”Буковинка\”:

– І дах протікає, не доставили водостічні труби, не поставили, плитка там місяцями відстає…

Селяни запевняють – не раз просили усунути недоробки – марно.

Олена Цинтила, кореспондент:

– У будівельній фірмі, яка й проводила реконструкцію, запевняють, попри те, що будинок культури урочисто відкрили понад рік тому, в експлуатацію його не здавали.

Бо за нього ще не розрахувалися – будівельникам заборгували півмільйона. Переконують – водостоки були, але зникли. Криниця нормальна, просто рівень води впав через посуху. А підлога прогнила з вини працівників клубу – економлять на опаленні.

Марія Гулей, генеральний директор будівельної фірми:

– Іде різкий перепад температури, і коли були завершені роботи, треба було, щоб опалювальний сезон будівля опалювалась, що не було зроблено.

В управлінні капітального будівництва, яке є замовником робіт, запевнили: змусять підрядників провести протигрибкову обробку приміщення та замінити гнилі дОшки.

Валерій Карвацький, начальник управління капітального будівництва Чернівецької ОДА:

– Ні, ми платити компанії цій кошти не будемо, тому що вони 5 років несуть гарантію, тому вони за власний кошт все це перероблять.

У будівельній компанії пообіцяли: ліквідують недоробки протягом десяти днів. А потім – вимагатимуть створення комісії з чиновників і мешканців села, які перевірять якість робіт. Щоб більше не було претензій.

О.Цинтила, М.Соколик, Новини, ТК Інтер, Чернівецька область

Джерело Подробиці

peredplata