Волонтери БДМУ з благодійною акцією побували на Івано-Франківщині

Волонтери БДМУ з благодійною акцією побували на Івано-ФранківщиніВізитівкою студентів Буковинського державного медичного університету стало систематичне проведення благодійних акції та участь у волонтерському русі. Оскільки милосердя дає можливість осмислити свою майбутню місію стати хорошим лікарем. Найбільше благодійних акцій припадає на новорічні та різдвяні свята. Адже це період милосердя та людяності. Відрадно, що всі студенти-медики активно долучаються до благодійності та роблять свій посильний внесок у цю добру справу.

Як повідомили www.buknews.com.ua у прес-службі БДМУ, 21 грудня активісти Студентської ради, представники медичних факультетів №1 та №2 разом із старшим викладачем кафедри психології та соціології Анною Слубською відвідали з благодійною акцією будинок-інтернат для дітей з вадами розвитку, що в с. Залуччя-Долішнє Івано-Франківської області. За кошти зібрані під час загальноуніверситетської акції “Подаруй дитині радість” для вихованців будинку-інтернату були придбані продукти харчування, засоби гігієни тощо. Також кожна дитина отримала дарунок від Святого Миколая.

“Організовуючи акцію, ми цілеспрямовано обрали будинок-інтернат села Залуччя-Долішнє Івано-Франківської області. Цей заклад географічно віддалений від обласних центрів і з допомогою сюди приїжджають нечасто, а дуже шкода. В закладі панує особлива атмосфера – надзвичайно привітні працівники, які з щирою душею дбають про вихованців. Самі ж діти, не зважаючи на великі проблеми зі здоров’ям, радісні, позитивні та завжди раді гостям. Спілкування з ними дає можливість усвідомити цінність людського життя, а для студентів-медиків приносить розуміння великої відповідальності за обраний фах.

Від імені організаційного комітету акції хочемо висловити щиру вдячність керівництву БДМУ, які допомогли втілити в дійсність нашу задумку. Також величезне спасибі всім студентам, які взяли участь, не залишилися байдужим і подарували увагу дітям,”– зазначає Анна Рибарчук, студентка медичного факультету №1, голова комісії соціально-психологічних питань Студентської ради БДМУ.

До слова, ця акція є традиційною. Знаючи потреби будинку-інтернату села Залуччя-Долішнє студенти уже не вперше відвідують цей заклад і в силу своїх можливостей підтримують та допомагають вихованцям.

Отже, кожен може долучитися до доброї справи і своїм прикладом навчити оточуючих бути добрими та людяними. А добро, як відомо, повертається сторицею.

peredplata