Словаччина почала видавати українцям довгострокові шенгенські візи

Словаччина почала видавати українцям довгострокові шенгенські візиЗ січня 2013 року Словаччина почала видавати довгострокові шенгенські візи.

Як повідомили Мукачево.net у Генеральному консульстві Словаччини в Ужгороді, кількість категорій, по яких можна отримати довготривалу візу, словаки збільшили на три – це родинні зв’язки, бізнес та туризм.

Правила такі: якщо ти ще жодного разу не був у країні, де діє шенгенська угода, – отримаєш візу від шести місяців до двох років, якщо ж уже мав «шенген» – можеш розраховувати на мультивізу терміном від двох до п’яти років.

«Якщо в людини вже була віза і вона її використала в межах закону, тобто якщо вона мала туристичну візу і дійсно була там, де заявляла і вчасно повернулася – то можемо їй дати візу аж на 5 років», – зазначила генконсул Янка Буріанова.

Зараз в офісах агентств готові складати навіть індивідуальні тури у Словаччину з мінімальною вартістю. За січень словацькі дипломати видали українцям 6000 віз. Це майже вдвічі більше, ніж у грудні. Їх можна оформити в Ужгороді або в Києві.

Джерело

peredplata