У Чернівцях вшанували пам’ять загиблих в Афганістані

У Чернівцях вшанували пам’ять загиблих в АфганістаніCьогодні, 15 лютого, біля пам’ятника буковинцям, які загинули в Афганістані, відбувся мітинг-реквієм з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 24-ої річниці виведення військ з Афганістану.
Ветерани Афганістану, учасники бойових дій в «гарячих точках» планети та миротворчих місій пройшли урочистою ходою проспектом Незалежності до пам’ятника загиблим в воїнам-інтернаціоналістам. Там їх зустріла почесна варта, представники влади, громадськості області та міста. Розпочався мітинг молебнем за загиблими. Секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин разом із головою Чернівецької обласної державної адміністрації Михайлом Папієвим та головою Чернівецької обласної ради Михайлом Гайничеру взяв участь у церемонії покладання квітів до Меморіального комплексу громадянам Буковини, загиблим в Афганістані.

Учасники церемонії вшанували пам’ять загиблих воїнів хвилиною мовчання.

Звернувшись до всіх присутніх, Віталій Михайлішин, зокрема, сказав: «Щороку, 15 лютого, ми із глибокою шаною схиляємося перед пам’яттю тих, хто загинув під час виконання свого військового обов’язку за межами України, з особливим болем згадуючи війну в Афганістані. Ми усвідомлюємо скільки біди та горя принесла ця війна у домівки наших земляків, скільки солдат повернулися додому скаліченими, з глибокими душевними ранами і скільки їх полягло. Цю сторінку нашої історії мають знати і пам’ятати наші діти та онуки.

Ви, як ніхто знаєте справжню ціну війни і миру, вмієте дорожити сьогоднішнім днем, усвідомлювати свою відповідальність за майбутнє, за долю прийдешніх поколінь.»

В урочистостях взяв участь консул-радник Генерального консульства Російської Федерації у Львові Вадим Басінський, який приїхав до Чернівців з почесною місією, щоб вручити нашому земляку, жителю села Романківці Сокирянського району Миколі Дубенку медаль «За бойові заслуги».

Завершився урочистий мітинг-реквієм серією салютних гвинтівкових залпів на шану тих, хто в мирний час потрапив на поле війни на території іншої держави і з честю виконав свій громадянський обов’язок.
Джерело: Сектор інформації та зв’язків з громадськістю міськради

Сектор інформації та зв’язків з громадськістю

peredplata