Департамент кіберполіції підписав Меморандум про співпрацю з Чернівецьким національним університетом

Тепер на базі кіберполіції студенти вишу здобуватимуть практичний досвід протидії кіберзлочинам, а в майбутньому зможуть працевлаштуватися в підрозділах НПУ. Окрім цього, для студентів і викладачів ЧНУ поліцейські будуть проводити практичні заняття з кібергігієни та роз’яснять, як не стати жертвою шахраїв під час користування комп’ютерами, смартфонами та мережею Інтернет.

Урочисте підписання «Меморандуму про співпрацю та партнерство» між Департаментом кіберполіції НПУ та Чернівецьким національним університетом імені Юрія Федьковича відбулося на базі закладу вищої освіти.

Під час зустрічі начальник відділу протидії кіберзлочинам в Чернівецькій області Олександр Долішняк і ректор Чернівецького національного університету Роман Петришин обговорили співпрацю щодо підвищення ефективності боротьби з кіберзлочинністю та впровадження в освітній процес передового науково-професійного досвіду.

Зокрема, Меморандум передбачає проведення за участю працівників поліції тематичних наукових заходів з актуальних питань протидії кіберзлочинам. Теоретичні знання студенти закріплюватимуть під час практичних занять, де будуть досліджувати цікаві технічні ситуації, що виникають в процесі професійної діяльності кіберполіції. Так студенти краще ознайомляться із основними завданнями і функціями Департаменту кіберполіції та отримають актуальні знання про попередження й розкриття злочинів із використанням новітніх технологій.

Також правоохоронці навчатимуть студентів і викладачів основним правилам кібербезпеки в навчальному процесі та поза ним.

Як наголосив майор поліції Олександр Долішняк, підписання Меморандуму сприятиме створенню нових можливостей розвитку як самого закладу освіти, так і співробітників Департаменту кіберполіції.

За матеріалами ВПК в Чернівецькій області ДКП НП України

peredplata