Депутат і меценат Валерій Чинуш – жінкам і дівчатам Буковини

Депутат і меценат Валерій Чинуш - жінкам і дівчатам БуковиниЩиро вітаю Вас з Днем Весни!

У цей світлий день бажаю Вам гарного настрою, радісних посмішок, Весни у серці.

Нехай Ваше життя стане квітучим садом.

Залишайтеся назавжди коханими, чарівними і молодими.

Чемпіонка Європи з бігу на 800 м Наталія Лупу та сенсаційний фіналіст на цій же дистанції Тарас Бибик 7.03.13 повернулися до Чернівців. Героїв Євро-2013 зустріли на вокзалі.

На відміну від чемпіонки Європи з потрійного стрибку Ольги Саладухи, яку в Донецьку зустрічали перші особи місцевої влади, буковинців зустріли «лише» голова обласної федерації легкої атлетики Олексій Коломієць, перший тренер Бибика – Галина Лобоцька та автор цих рядків.

Після кількох хвилин теплого спілкування на холодному вокзалі Наталка Лупу вирушила у справах до обласної організації спортивного товариства «Колос», обласних ЦОП і ШВСМ. Всюди нашу чемпіонку вітали не лише з блискучою перемогою на Чемпіонаті Європи, а й з наступаючим святом 8 Березня.

А вже о 12:00 Наталка Лупу (СК «Гешко», «Колос», «Динамо», ШВСМ, Анатолій Якимчук, Володимир Степанов, офіційний партнер – готель «Буковина»), Тарас Бибик (27.03.1992, «Динамо», ШВСМ, Олег Лобанов, Василь Миронюк, Галина Лобоцька, Ольга Бибик, офіційний партнер – Олексій Коломієць) і лучниця Лідія Січенікова (03.02.93, «Спартак», «Динамо», ЧТЕІ КНТЕУ, ШВСМ, тренер – Олег Осипенко, офіційний партнер – ДК «Полюс»), яка цими ж днями виборола в командному виді програми «золото» Чемпіонату Європи, поспілкувалися з представниками ЗМІ у конференц-залі готелю «Буковина». Звісно, що й тут не обійшлося без «святковості» – депутат Чернівецької міської ради Валерій Чинуш «уважив» дівчат-чемпіонок квітами, а кращий спортсмен України 2006 р. Іван Гешко додав до «квіткових» привітань грошові «додатки» від спортклубу «Гешко».

Під час прес-конференції усі троє героїв Євро-2013 поділилися своїми враженнями від виступів на європейській арені та найближчими планами. На запитання журналіста газети «Буковина» Михайла Кукурудза,чи влада якось вирішує житлові проблеми олімпійок, Наталка і Лідія зізналися, що поки що з ними ніхто навіть не зустрічався і, відповідно, жодних розмов на тему перспектив розв’язання названих проблем. Хоча обидві чемпіонки сподіваються, що влада ще зверне увагу на олімпійців та їх проблеми.

Окремо Наталка Лупу зупинилась на тому, більшість засобів масової інформації, на жаль, повідомляючи про успіхи земляків чомусь дуже рідко згадують про партнерів, які допомагають спортсменам, а іноді – й про тренерів. Таким чином, за словами Наталії, преса сприяє не залученню нових меценатів спорту, а втраті і теперішніх. Якщо ЗМІ й надалі будуть «економити» на кількох добрих словах про меценатів, у майбутньому приємних спортивних інформаційних приводів буде все менше…

І ще чемпіонка Європи звернулася з публічним проханням до крайової влади клопотати перед офіційним Києвом щодо присвоєння її наставнику Анатолію Якимчуку звання «Заслужений працівник фізичної культури і спорту України».

Джерело

peredplata