Остання надія допомогти закрити небо над Україною – Великобританія i Польща.

 
Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Володимир Зеленський: “Щойно провів переговори з прем’єр-міністром Великобританії Борісом Джонсоном. Поінформував про протидію російському агресору. Засудили ядерний тероризм та воєнні злочини, злочини проти людей скоєні Російською Федерацією. Обговорили подальше посилення санкцій проти Росії та узгодили наступні спільні кроки, в томy числі можливу допомогу закрити українське небо.”
Йдеться про домогу поза межами і узгодженнями з усіма членами НАТО, а лише із союзниками Великобританії.
Мінстр закордонних справ Великобританії Елізабет Трасс провела переговори зі своїм американським колегою Ентоні Блінкеном. Ентоні Блінкен щойно офіційно заявив: “США дають “зелене світло” країнам НАТО, якщо вони вирішать надати Україні винищувачі.”
Остап Яриш повідомляє із Вашингтона:
“Зараз тривають розмови з Польщею про те, як США можуть компенсувати надання Україні польських літаків. Раніше заминка була в тому, що поляки просили в обмін на винищувачі, які вони готові направити в Україну, підсилення своїх потреб з боку США.”
Тим часом на захист України вже прибули ветерани британської армії. Вони поповнять шеренги Інтернаціонального легіону. Легіон комплектується з іноземців, готових разом з українцями дати відсіч російським окупантам. Вони мають право вступити до ЗСУ на військову службу за контрактом у добровільному порядку, зокрема й до лав Сил територіальної оборони ЗСУ.

peredplata