Борт №1 “Россия” вилетів із Санкт Петербурга і взяв курс на Вашингтон.

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Стали відомі подробиці польоту російського борту №1 до Вашингтона і Ню-Йорка
Сьогодні вранці стало відомо, що борт №1 “Россия” вилетів із Санкт Петербурга і взяв курс на Вашингтон. У багатьох людей виникло запитання: кого повіз у Вашингтон російський борт №1? Зрозуміло, що не Володимира Путіна. Причому мені виявилась дивна траекторія польоту. Він полетів не навпростець через Європу, а взяв курс на Карелію, Кольський півострів, і вже над Баренцевим морем зробив поворот на Атлантику. Ах, чорт, так санкції ж в дії – спохопився я.
Далі Вашингтон дав дозвіл на короткострокову посадку. Літак доставив готівку в доларах для російських дипломатів. Адже міжбанківського сполучення з російськими банками Росії й інших країн світу вже немає. В літак завантажили важливе майно російського посольтва, секретну документацію, велику кількість співробітників російського посольства у Вашингтоні та членів їх сімей, літак також забрав російських дипломатів з Ню-Йорка із російського представництва при ООН. Отже через санкції російські посольства у більшості країн світу будуть суттєво скорочиватись і закриватись. Адже саме через санкції дипломати не зможуть одержувати навіть зарплати. Хіба що дипкурєри возитимуть готівку. Хм… та навіть шофери посольств не матимуть змоги заправити автомобілі бензином. Таким чином санкції оголюють нові й нові проблеми не просто для пересічних росіян, але навіть для російських дипломатів.
До слова! Сьогодні по усіх містах Бельгії проводились мітинги-реквіуми з приводу Дня тишини зброї і багато говорилось про Україну. Було багато українських прапорів. Хвилиною мовчання помянули загиблих. До нашої української групи підійшли, білоруси, молдовани, чеченці і навіть росіяни, які проти Путіна і підтримують Україну. Одна жіночка в ході розмови запитує, чи може їй хтось допомогти переслати гроші її рідним у Росії. Каже, що то вже літні люди і їм без допомоги самим не вижити, а зараз вони ще й відрізані від банків. З кожним днем Росія наближається до катастрофи і я з нетерпінням чекаю той день.
На зображенні може бути: літак
 
 

peredplata