ЗА 16 ДНІВ ВІЙНИ В УКРАЇНІ ВЖЕ ЗАГИНУЛО 79 ДІТЕЙ

Найбільше постраждалих від війни – у Київській, Харківській областях.
За 16 днів війни в Україні не в країні загинуло 79 дітей, ще 100 поранено. Найбільше постраждалих у Київській, Харківській, Донецькій, Сумській, Херсонській та Житомирській областях. Ця цифра не є остаточною через відсутність можливості огляду місць обстрілу, де збройні сили РФ ведуть активні бойові дії, зазначають у Верховній Раді України.

Крім того, наразі зруйновано понад 280 навчальних закладів – 9 з них знищено повністю. У Донецькій області пошкоджено 110 навчальних закладів, у Сумській – 28, у Києві – 17 та більше 10 закладів дитячих лікувальних закладів.

У середньому під час війни оккупантами щодня руйнується 17 навчальних закладів. Відтак, 7 мільйонів дітей позбавлені можливості навчатися через активні бойові дії на території України та цілеспрямовану руйнацію таких закладів.

За даними віце-прем’єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук, за останні дні через гуманітарні коридори евакуйовано понад 125 тисяч людей. Усі врятовані люди доставлені до безпечних зон або за кордон.

Якщо ви стали свідком військового злочину, фіксуйте та надсилайте докази: https://warcrimes.gov.ua

Джерело: https://socportal.info/ua/news/za-16-dnei-voiny-v-ukraine-uzhe-pogiblo-79-detei/

peredplata