Чоловікам віком від 18 до 60 років, які прибули на Буковину, нагадують про обов’язок та закликають стати на військовий облік

Наголошуємо, всі наші краяни, а саме чоловіки віком від 18 до 60 років, зобов’язані стати на військовий облік у територіальних  центрах комплектування та соціальної підтримки Чернівецької області, в тому числі внутрішні переселенці.

Свідомі громадяни, які прибули на Буковину, рятуючи родини від бойових дій, стають на військовий облік та доєднуються до захисту країни. Наразі таких, що звернулись до ТЦК та СП і стали на облік близько чотирьох тисяч.

На жаль, серед військовозобов’язаних чоловіків, зокрема й серед переселенців, є  такі, які ухиляються від виконання обов’язку. Замість того, аби у час війни бути воїном і захисником родини та країни, вони вирішують «відсидітись» в тилу – не стають на військовий облік, ігнорують повістки, не з’являються у територіальні центри комплектування тощо. 

Нагадуємо, що за ухилення від військового обліку та призову по мобілізації передбачено покарання згідно з законодавством. Наразі вже є випадки притягнення «ухилянтів» до відповідальності.

Пресслужба Чернівецького ОТЦК та СП

peredplata