О! То сьогодні наш Зеленський просто “герой” дня

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Про офшорні компанії Володимира Зеленського та його друзів і соратників пише уся світова преса.
Ось, приміром перед моїми очима сайт британського видання The Gardian з промовистим заголовком: Викрито зв’язки “антиолігархічного” президента України офшорами
Володимир Зеленський виступив проти політиків, які приховують свої багатства в офшорах, але не розкрив свої зв’язки у з фірмою на Британських Віргінських островах, – зазначає The Gardian.
Нещодавно оприлюднені документи Pandora Papers, що просочилися в Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів (ICIJ) і передані виданню The Guardian в рамках глобального розслідування, припускають, що Зеленський дуже схожий на своїх попередників.
Документи Pandora Papers дають підстави припускати, що у Зеленского була – чи є – раніше нерозкрита частка в офшорній компанії, яку він таємно передав своєму другу і помічнику за кілька тижнів до перемоги на президентських виборах.
Зеленський не коментує цю заяву, незважаючи на значні спроби Guardian та його медіа -партнерів зв’язатися з ним. Його речник Сергій Нікіфоров надіслав повідомлення: “Відповіді не буде”.
Файли показують, що Зеленський брав участь у розгалуженій мережі офшорних компаній, спільно володіючи своїми давніми друзями та партнерами по телебаченню. Серед них – Сергій Шефір, який продюсував хітові шоу Зеленського, та старший брат Шефіра, Борис, який написав сценарії. Ще один учасник консорціуму – Іван Баканов, друг дитинства. Баканов був генеральним директором виробничої студії Зеленського, “Квартал 95”.
 

peredplata