Володимир Путін хоче провести зустріч у Будапешті

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Путін шукає нові переговорні майданчики і обирає у посередники прем’єра Угорщини Віктора Орбана
Володимир Путін хоче провести зустріч у Будапешті між Францією, Німеччиною, Україною та Росією за участю “нейтрального” прем’єра Віктора Орбана. Але не для підписання договору про “Мир” і виведення своїх військ з території України, а тільки для “припинення вогню”. Тобто, заморозити конфлікт і залишити свою армію там, де вона зараз.
Однак, усі прекрасно розуміють, що армія Росії тріщить по усіх швах, російська економіка гине… Тому військово-політичному керівництву Росії потрібна термінова передишка, перегрупування російських військ і зміна тактики для подальшого загарбання України. Ми також розуміємо, що запропонований Путіним новий формат – це ніщо інше як “Мінськ – 3”. Лише замість Mінська місце зустрічі переміститься у Будапешт, а Алєксандра Лукашенка замінить Віктор Орбан. А решту – це ті самі особи з Нормандського формату. Ні, цього разу фокус не вдасться.
Тепер стає чітко зрозуміло, чому президент Франції Емануель Макрон і президент Володимир Путін так часто надзвонюють один-одному: Путіну потрібна передишка у війні з Україною, а Макрону перемога у президентських виборах у Франції, Орбану – зберегти прем’єрський портфель

peredplata