Світ бореться за вивід захисникоів Маріуполя у третю країну

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Президент Володимир Зеленський, керівництво держави та інші країни світу працюють над застосуванням процедури екстракції, щоб звільнити поранених бійців, медиків та військових із заблокованого окупантами заводу “Азовсталь” у Маріуполі, повідомили у Національній гвардії України. Процедура еxtraction означає вивезення наших захисників до третьої безпечної країни.
Українські військові, які обороняють “Азовсталь” у Маріуполі, готові здатися третій стороні та залишатися в цій країні до завершення війни.
Петиція в ООН із закликом вивезти до третьої країни українських військових, заблокованих на “Азовсталї” в Маріуполі, набрала понад 1 млн голосів. Петицію про застосування процедури еxtraction чотири дні тому зареєструвала дружина командира полку “Азов” Дениса Прокопенка Катерина.
Водночас у НГУ пояснили, що не можуть розголошувати важливу інформацію щодо поточних операцій і роботи у цьому напрямку. Адже це не тільки розкриття планів для ворога, а й привід для появи різних фейків та дезінформації, що зводить нанівець цю роботу.
“В умовах активних бойових дій у нас немає права розкривати деталі військових та гуманітарних операцій. Водночас, продовжуватимемо пошук рішень і робитимемо все можливе для збереження життя військових та цивільних, для стримування ворога та належного виконання конституційного обов’язку із захисту держави”, – додали в НГУ.

peredplata