Правоохоронці викрили буковинця, який переправляв ухилянтів до Румунії

Правоохоронці викрили буковинця, який поза пунктом пропуску сприяв виїзду до Республіки Румунія двох чоловіків призовного віку. За такі дії порушнику загрожує позбавленням волі на строк до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.  

Про це інформує відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.

13 травня прикордонники спільно з працівниками поліції викрили 21-річного жителя села Їжівці, який за грошову винагороду допомагав перетинати державний кордон військовозобов’язаним громадянам України. У селі Фальків прикордонний наряд затримав двох ухилянтів мобілізації та одного із організаторів незаконної переправи.

Протиправні дії буковинців задокументувала слідчо-оперативна група Вижницького районного відділу поліції.

Поліцейські затримали правопорушника у порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особовою) Кримінального процесуального кодексу України та помістили його до ізолятора тимчасового тримання.

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Вижницької окружної прокуратури повідомили затриманому про підозру вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо: згідно із постановою Кабінету Міністрів України «Про Правила перетинання державного кордону громадянами України», на період дії воєнного стану забороняється виїзд за межі країни чоловікам від 18 до 60 років.

 
 

peredplata