На Буковині у поліцейського вдома знайшли 13 000 євро та 9 000 доларів США: “заробив” на хабарях за ухилення від мобілізації

Сприяння чоловікам в ухиленні від служби у війську за хабарі – на Буковині викрито злочинну схему.
 
Джерело: Чернівецька обласна прокуратура.
 
За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури викрито групу осіб, серед яких працівник поліції, які за неправомірну вигоду допомагали військовозобов’язаним уникнути мобілізації на військову службу (ч. 3 ст. 368 КК України).
 
За даними слідства, особи налагодили схему незаконного збагачення від сприяння чоловікам призовного віку в одержанні документів про тимчасову непридатність до військової служби в Збройних Силах України та відстрочку від мобілізації. За отримання офіційних документів та можливість із ними безперешкодно перетинати державний кордон військовозобов’язані платили по 2 500 доларів США з особи.
 
Неправомірні кошти від громадян одержував працівник поліції. Його затримано у порядку ст. 208 КПК України та повідомлено про підозру.
 
За результатами санкціонованих обшуків за місцем проживання підозрюваного, вилучено майже 13 000 євро та 9 000 доларів США.
 
 
Наразі слідство встановлює можливу причетність працівників одного з районних територіальних центрів комплектації та соціальної підтримки до незаконної схеми ухилення від призову. Проведено необхідні обшуки, вилучено документацію та грошові кошти.
 
Досудове розслідування вказаному кримінальному провадженні здійснюють слідчі 5 слідчого відділу (з дислокацією в м. Чернівці) Територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, за оперативного супроводу співробітників УСБУ в Чернівецькій області та Чернівецького управління ДВБ НП України.

peredplata