Зруйновані дахи, вибиті вікна та налякані люди. Як виглядають деякі будинки у селі Наславча (Молдова) після вибуху

Мешканці села Наславча Окницького району Молдови, це неподалік українського кордону, налякані після ранкового інциденту. Збита українцями російська ракета викликала гучний шум і завдала численних матеріальних збитків. Дехто на порозі зими залишився з пошкодженими дахами та вікнами. «Я думала, що це щось вибухає в кар’єрі, але потім побачила і почула, як летить ракета. Це було жахливо» , – свідчить місцева жінка.

Люди обурюються, коли Росія перестане вбивати людей і залучати більше країн до невиправданої війни, яку вона розпочала, – пише молдовське онлайн-видання Nord News.

Сім’я українських біженців, які втекли від війни на півночі Молдови, знову змушені переживати моменти жаху. Мовляв, це ще один доказ того, що Росія не боїться піддавати ризику мирних людей, – йдеться у публікації. На щастя, обійшлося без жертв.

Далі пряма мова:

«У Міноборони [Молдови] повідомляють, що на місце виїхали інженери Національної армії для дослідження місцевості. Тим часом в ситуацію втрутилися і українські Збройні сили.

Доступ до населеного пункту залишається обмеженим.

Прикордонна поліція розпорядилася здійснювати повітряне спостереження за простором у прикордонній зоні з Україною, а сектори прикордонної поліції Отаці та Окниця працюють у надзвичайному режимі. Також збільшено кількість патрулів прикордонної поліції на зеленій смузі, розташованій на кордоні з Україною, в районі Наславча.

Міністерство оборони [Молдови] повідомляє, що системи повітряного спостереження Національної армії не виявили незаконних польотів у повітряному просторі Республіки Молдова.

Зауважимо, що уламки збитої ракети не були виявлені радіолокаційними станціями через їхні розміри та малу поверхню відбиття».

Всі фото молдовських онлайн-ЗМІ.

peredplata