В УКРАЇНІ ВИЗНАЧИЛИ ПЕРЕЛІК ВІЙСЬКОВОЗОБОВ’ЯЗАНИХ, ЯКІ МАЮТЬ БРОНЬ ВІД МОБІЛІЗАЦІЇ

Рада ухвалила закон про порядок бронювання військовозобов’язаних, які не підлягають призову на військову службу з мобілізації.

За ухвалення Закону “Про внесення змін до Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” щодо бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час” (реєстраційний номер 7687) проголосувало 290 народних депутатів, повідомив у Telegram народний депутат Ярослав Железняк.

В законі визначено перелік військовозобов’язаних, які можуть бути заброньовані і не підлягатимуть призову на військову службу під час мобілізації. В цьому переліку особи, які працюють в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, у разі, коли це необхідно для забезпечення функціонування цих органів в особливий період.

Працівники на підприємствах, в установах і організаціях, яким доведено мобілізаційні завдання, у разі, коли це необхідно для виконання доведених мобілізаційних завдань.

В переліку є також працівники підприємств, установ і організацій, які здійснюють виробництво товарів, виконання робіт і надання послуг оборонного призначення для задоволення потреб Збройних сил України, інших військових формувань в особливий період.

Крім того бронювання від мобілізації мають працівники на підприємствах, в установах і організаціях, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

Критерії щодо визначення таких підприємств має ухвалити уряд України. Відповідно до закону, такі військовозобов’язані не підлягають прийняттю на службу у військовому резерві.

Фото: Фокус.

peredplata