У Польщі на кордоні з Україною пролунали два вибухи під час масованого ракетного удару, є загиблі

У польському місті Пшеводів на кордоні з Україною пролунали два вибухи під час масованого ракетного удару, є загиблі

Згідно з неофіційною інформацією, туди потрапили дві російські ракети ракети. На місці працюють поліція, прокуратура та армія.

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький терміново скликав Комітет Ради міністрів з питань нацбезпеки і оборони — ймовірно, через російські ракети.

Як пише “Європейська правда”, кореспондент Radio Zet неофіційно повідомив, що в селі Пшеводув поблизу українського кордону впали дві ракети і влучили в зерносушарки. Повідомляється навіть про загибель двох людей. На місце події прибули представники поліції, прокуратури і війська.

В той же час Radio Lublin повідомляє іншу версію. Інцидент у Пшеводові стався близько 15.40 на перевантажувальній вазі, куди заїжджають трактори з вантажами. Цю інформацію радіостанції підтвердили у місцевій поліції. За попередніми висновками, трактор, який в’їхав на ваги, раптово вибухнув. Радіо теж повідомляє про загибель двох людей.

Комітет Ради міністрів з питань національної безпеки і оборони був створений у жовтні 2020 року рішенням прем’єр-міністра Матеуша Моравецького. Його першим головою став глава партії “Право і справедливість” Ярослав Качинський, який на той час обіймав в уряді посаду віцепрем’єр-міністра з питань безпеки. До складу комітету входять віцепрем’єр-міністр, якого призначає глава уряду, глава Міністерства оборони, глава Міністерства внутрішніх справ, міністр юстиції, міністр-координатор спецслужб і глава дипломатії.

“Завданнями комітету є забезпечення координації підготовки, діяльності та ефективного прийняття рішень з питань національної безпеки і оборони, а також підготовка пропозицій Раді міністрів або прем’єр-міністру з цих питань”, – пояснюють в уряді Польщі завдання комітету.

peredplata