Якa ситуація в Соледарі на цей момент?

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Зараз це питання турбує не лише українців, а увесь світ. На жаль, не вдається зв’язатися зі своїм колегою Юрієм Бутусовим, який перебуває зараз там серед наших бійців . Однак є зв’язок з моїми американськими колегами із CNN, які знаходяться за півтора кілoметра від Соледара з боку українських позицій. Ось повідомлення від керівника групи американських журналістів Бена Ведемана, яке я одержав 20 хвилин тому:
“У п’ятницю Росія заявила, що її війська зайняли місто Соледар на сході України після тижнів запеклих боїв, що стане першою значною перемогою Москви за кілька місяців.
Збройні сили України заперечують заяву Москви. Речник Східного угруповання Збройних сил України Сергій Череватий заявив українським ЗМІ, що заява Росії про захоплення Соледару “неправдива”, додавши, що “у місті тривають бої”.
Команда CNN, неподалік від Соледарa повідомляє про триваючий мінометний і ракетний обстріл залишків міста. Бен Ведеман і його команда, розташовані приблизно за 2 км від міста, бачать, як українські сили переправляють війська, що виглядає, як досить організований і спланований відхід, a можливо, ротація підрозділів. Паніки і якогось здивування серед українських військових немає”, – каже Ведеман.
Тим часом з’явився на зв’язку славнозвісний командир Мадяр. Він каже, що відбуваються певні маневри, але українські бійці із залишків міста не виходять і тримають “оборонну стіну”.

peredplata