У Чернівцях за матеріалами СБУ до 9 років засуджено колаборантку з Луганщини

Шевченківський районний суд Чернівців за матеріалами розслідування СБУ виніс вирок мешканці Луганщини, яка після повномасштабного вторгнення рф на територію України пішла на співпрацю з ворогом.

Селище Мілове Старобільського району Луганської області російські війська зайняли 24 лютого 2022 року і одразу почали організовувати там органи окупаційної влади. Секретар селищної ради підтримала загарбників і запропонувала свою допомогу. За це окупанти їй добре віддячили – призначили заступницею керівника щойно створеної «администрации Миловского района лнр».

Перебуваючи на «посаді», колаборантка активно виконувала завдання нових «господарів» щодо утвердження кремлівського режиму на окупованій території. Щоби показати їм свою відданість, чиновниця вирішила, окрім посадових обов’язків, зайнятися і «громадською діяльністю» – створила й очолила так званий «женсовет».  

Суд взяв до уваги беззаперечні докази, зібрані слідчими СБУ, і виніс вирок зловмисниці за ч.5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Колаборантка тепер має провести 9 років за ґратами, також її позбавлено права обіймати посади в державних органах влади та місцевого самоврядування, державних та комунальних установах і організаціях строком на 15 років. Початок терміну відбування покарання судом визначено з дня її затримання.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБ України в Чернівецькій області під процесуальним керівництвом Чернівецької обласної прокуратури.

Про це повідомляє Леся ФЕДОРЕНКО, речниця СБУ в Чернівецькій області

peredplata