США відправлять до України вдосконалені танки Abrams М1А2

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя: 
-Про це заявила заступник офіційного представника Пентагону Сабріна Сінгх на брифінгу.
“Я тільки скажу, що це буде (модифікація) М1А2, і не поглиблюватимусь у подальші специфікації”, — сказала вона.
Раніше про те, що в Україну будуть направлені модифіковані танки Abrams М1А2, а не старішу версію A1 написало Politico. Однак, за даними видання, вони не міститимуть секретних комплектів броні, які включають збіднений уран. Законодавство забороняє їх експорт, зазначає видання.
У танків A2 більш досконала оптика та пристрій управління, ніж у старішої версії A1. Оцифроване управління, автоматичний обмін інформацією з іншими танками та бронемашинами дозволяє командирам ефективніше діяти групою танків на полі бою. Старішу версію A1 американська армія найближчими роками планує вивести з експлуатації.
Представник Пентагону також сказала, що зараз у США на складах немає необхідних танків, тому відправка M1a2 Abrams в Україну займе місяці. Вона наголосила, що для роботи з цими танками також знадобиться час на навчання екіпажів.
Як ви, мабуть, знаєте ці танки вимагатимуть навчання та технічне обслуговування. Щоб також навчити українців, потрібно тижні часу”, — пояснила Сабріна Сінгх.
Напередодні Джо Байден оголосив про постачання Україні 31 сучасного бойового танка M1 Abrams для контрнаступу та звільнення окупованих Росією територій. Білому домі заявили, що танки Abrams допоможуть Україні відвоювати свою територію, включно з Кримом.

peredplata