Байден у Києві

⚡️Джозефе Байдене, вітаю в Києві! Ваш візит – це надзвичайно важливий прояв підтримки для всіх українців. 🇺🇦🇺🇸, – Володимир Зеленський

Перші фото президента Байдена в Києві, які публікує Банкова.

Це перший візит американського президента до України не лише з часу війни, а й за останні 15 років.

Востаннє Україну відвідував Джордж Буш молодший в 2008 році.

Наразі невідомо, як саме Байден прибув до Києва. “Укрзалізниця” не повідомляла про гостя.

Просто під час перебування Байдена у Києві оголосили повітряну тривогу – у Білорусі злетів літак, який може нести ракети “Кинджал”.

Про візит не оголошували заздалегідь, але чутки про нього пішли вже від ранку. У Києві помітили великий кортеж, було розгорнуто безпрецедентні заходи безпеки.

“Коли Путін розпочав вторгнення майже рік тому, він вважав, що Україна слабка, а Захід розділений. Він думав, що зможе пересилити нас. Але він глибоко помилявся, – йдеться в заяві Байдена, яку поширив Білий дім. – За останній рік Сполучені Штати створили коаліцію країн від Атлантики до Тихого океану, щоб допомогти захистити Україну, надаючи безпрецедентну військову, економічну та гуманітарну підтримку – і ця підтримка триватиме”.

За його словами, він оголосить про поставку критично важливого обладнання, включаючи артилерійські боєприпаси та протитанкові системи.

Голова офісу президента України Андрій Єрмак назвав візит “історичним”.

“Вирішуються чимало питань і будуть пришвидшені ті, які підвисли. Наша спільна мета – перемога України над Росією і тріумф українських воїнів та західної зброї”, – написав він.

Фото зі сторінок Володимира Зеленського, Андрія Єрмака та Михайла Подоляка.

Джерело: ВВС Україна

Під звуки повітряної тривоги президент США вшанував загиблих захисників України.

 

peredplata