Ексзаступник начальника Чернівецької ОВА Артур Мунтян залишається під підозрою у розкраданні гумдопомоги

У Чернівцях Шевченківський районний суд не задовільнив скаргу щодо повідомлення про підозру у справі ексзаступника начальника ОВА Артура Мунтяна. Посадовець зі своїми адвокатами просив визнати підозру в розкраданні гуманітарної допомоги, а саме швидких з Італії, недійсною.

Таке рішення ухвалив суд під час засідання 24 лютого.

Адвокат Мунтяна Іван Мар’ян говорить, що підозра його підзахисному за статтею 191 Кримінального кодексу України щодо розтрати майна зі зловживанням службовим становищем є необґрунтованою.

За його словами, щоб оголосити таку підозру машини мали бути у віданні Мунтяна або ввірені йому.

“У матеріалах кримінального провадження немає жодних доказів щодо передачі Мунтяну майна. Сторона захисту не погоджується з рішенням та буде подавати апеляцію”, — каже адвокат.

Також сторона захисту каже, що експосадовець не підписував акти прийому-передачі машин швидкої.

Сам Мунтян називає оголошення підозри та справу щодо себе “переслідуванням”.

Прокурорка Наталія Малик говорить, що підозру за статею розтрати оголошували, бо в листі від уряду Італії експосадовець вказаний отримувачем частини швидких.

“Мунтян діяв не як фізична особа, а саме як представник обласної військової адміністрації. При передачі швидких він представляв саме ОВА, яка є уповноваженою щодо гуманітарної допомоги”, — каже прокурорка.

Також, за версією обвинувачення, на Мунтяна в митних деклараціях записані дві швидкі.

За даними слідства, Мунтян разом з іншими посадовцями ОВА та головою благодійного фонду розтратили частину автомобілів швидкої, які передали як гуманітарну допомогу. За інформацією СБУ, машини з Італії використовували для надання приватних послуг. Торік у травні експосадовцю повідомили про підозру.

Наразі слідство триває. Наступне засідання суду відбудеться 27 лютого.

Джерело: Суспільне Буковина

peredplata