Данилюк: російські спецслужби ліквідували Безлера

Данилюк: російські спецслужби ліквідували БезлераЕкс-радник міністра оборони Олександр Данилюк заявляє, що спецслужби РФ ліквідували Ігоря Безлера, який раніше керував бойовиками Горлівки. Про це сьогодні, 7 листопада, він написав на своїй сторінці в Facebook.

\”За наявною інформацією, ватажок одного з бандформувань Ігор Безлер (\”Бєс\”) був ліквідований російськими спецслужбами\”, – написав Данилюк.

За його словами, причиною \”ліквідації\” стала відмова Безлера підкорятися російському військовому командуванню, а також намір публічно визнати контрольований бандформуваннями Горлівсько-Макіївський конгломерат територією України та закликати інших учасників бандформувань до пошуку компромісу з українською владою.

Данилюк також повідомив, що з п\’ятниці не виконує функції радника міністра оборони, а очолює новостворений Центр оборонної реформи.

У Службі безпеки України наразі немає підтвердження інформації щодо ліквідації одного з лідерів діючих на сході України незаконних збройних формувань Ігоря Безлера (\”Біса\”).

\”Нині у нас немає інформації, яка підтверджувала б цей факт. Ми можемо лише говорити, що, за нашими даними, між бандформуваннями посилилося протистояння\”, – повідомила \”Інтерфакс-Україна\” спікер СБУ Олена Гітлянська.

В РНБО України поки не мають інформації щодо ліквідації Безлера.

\”Ця інформація перевіряється, ми поки не можемо стверджувати, що це дійсно відбулося\”, – сказав спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, передає \”Інтерфакс-Україна\”.

Раніше в РНБО повідомили, що Безлер \”пішов у відставку\”, а його соратників в Горлівці нейтралізували.

Довідка

Ігор Безлер (\”Бєс), за даними СБУ, до 2002 року проходив службу в підрозділах ГРУ ГШ ЗС РФ, закінчив службу в званні підполковник. Безлер брав участь у силових захопленнях військових частин, органів влади і управління в Криму, пізніше – будівлі УСБУ в Донецькій області та райвідділку МВС у Горлівці.

\”У лютому 2014 року з Безлером відновлено зв\’язок з боку співробітників ГРУ ГШ ЗС РФ. Для виконання їхніх вказівок зловмисник виїхав до АР Крим, де брав участь у силових акціях із захоплення військових частин, органів влади й управління. У квітні 2014-го Безлер за завданням російської військової розвідки у складі диверсійної групи брав участь у захопленні будівлі УСБУ в Донецькій області, а пізніше в захопленні райвідділу МВС України в місті Горлівка\”, – зазначають українські спецслужби.

Причетний до звірячого вбивства депутата Горлівської міськради Володимира Рибака, розстрілу українських військових під Волновахою та замаху на міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

peredplata