Приїзд прем’єр-міністра Румунії до Чернівців прискорить прикордонну співпрацю, – громадський діяч (ВІДЕО)

Приїзд прем’єр-міністра Румунії до Чернівців прискорить прикордонну співпрацю, - громадський діяч (ВІДЕО)Чернівці відвідав прем’єр-міністр та кандидат у президенти Румунії Віктор Понта. Він відвідав Генеральне консульство Румунії в Чернівцях, де протягом години спілкувався з представниками румунської громади Буковини.

Про це повідомляє з місця події кореспондент molbuk.ua

Зокрема Понта пообіцяв допомагати румуномовній громаді Чернівецької області у розвитку інфраструктури.

\”Це був перший візит прем’єр-міністра Румунії до Чернівців, – розповідає журналісту molbuk.ua учасник зустрічі, громадський діяч Сергій ГАКМАН. – Безумовно, цей візит відбувся через невеликий час після того, як він у Києві зустрічався з прем’єр-міністром України та після підписання договору про малий прикордонний рух. У Генеральному консульстві Румунії в Чернівцях відбулася його зустріч з румуномовною громадою Чернівецької області і деякими представниками владних структур\”.

\”Один з важливих меседжів – те, що він допомагатиме румунській громаді у розвитку. Він це робитиме разом з українським урядом в контексті європейської інтеграції. Він підкреслив, що це робитиме надзвичайно коректно по відношенню до української держави, і він вітає тільки такі форми співпраці з державами. Більше того, мова йшла про певне пожвавлення у транскордонній співпраці та у плані освіти, науки та культури. Крім того, він говорив про те, щоби пункт перетину кордону не забирав стільки часу в мешканців прикордонної зони\”, – додав С. Гакман.

\”Він сказав, що робитиме все для того, аби покращити ці умови і сподівається на взаємну співпрацю з української сторони. Також наголосив на тому, що підписані певні угоди щодо відкриття додаткових пунктів у Красноїльську. І, можливо, Дяківці-Раковець. Річ у тім, що залишилося вирішити кілька технічних моментів. Безумовно, три контрольно-пропускні пункти знизять навантаження на один пункт\”, – розповів Сергій Гакман.

Відомо також, що Віктор Понта приїхав до Чернівців на мікроавтобусі із Сучави. Після зустрічі в Чернівцях румунський прем’єр поїхав у село Магала Новоселицького району.

Джерело

peredplata