Найстрашніший день з початку перемир\’я: війна очима жителів Донецька і Горлівки

Неділю 18 січня жителі Донецька та Горлівки запам\’ятають як одни з найбільш тривожних дней за весь період АТО. У Донецьку після багатоденних штурмів аеропорту українська армія нанесла контрудар із застосуванням бронетехніки. пише \”Обозрєватєль\”.

Найстрашніший день з початку перемир'я: війна очима жителів Донецька і Горлівки

\”ДНРівці\” отримали такого \”стусана\”, що з переляку самі підірвали транспортний міст в районі Путилівки, через який за 20 хвилин по прямій можна було доїхати з центру Донецька до аеропорту. І по якому \”ДНРівська\” техніка потрапляла в аеропорт. Це було зроблено, щоб не допустити прориву ЗСУ на територію Київського району Донецька.
Але танки можуть легко об\’їхати цю перешкоду по залізничних коліях, які знаходяться під мостом. А ось цивільному населенню бойовики нашкодили, –
говорить Володимир Шилов, колишній командир роти \”Дніпра-1\”, що захищала п. Піски.

Найстрашніший день з початку перемир'я: війна очима жителів Донецька і Горлівки

Підірваний транспортний міст, який в Донецьку називають Путилівський.

Дану інформацію побічно підтверджують і сепаратисти: \”Шість танків ЗСУ намагалися прорвати оборону в районі Путилівського мосту. Атака була відбита. Три танки українських військових були підбиті артилерією\”.

На вулиці Поліграфічній (в парі кілометрів від підірваного пророссістамі моста) сьогодні бачили російську техніку і військових з символікою Збройних сил РФ.

\”У районі лікарні № 18 (Київський район Донецька) під вечір йшов автоматно-кулеметний бій. З території військової частини на вул. Щорса терористи \” Градами \” стріляли в бік аеропорту і Пісок\”, – стверджує Володимир Шилов.

Наразі, за різними джерелами, в донецькому аеропорту утворився \”листковий пиріг\”: частина будівель (і поверхів в терміналі) зайнята \”ДНРівцями\”, але основна частина будівель і території контролюється українською армією.

Є неперевірена інформація про те, що бойовики залишили свій блокпост, який знаходився на виїзді з Донецька в бік Ясинуватої (в декількох кілометрах від підірваного моста).

Найстрашніший день з початку перемир'я: війна очима жителів Донецька і Горлівки

Донецький аеропорт очима \”ДНРівців\” – фото Максима Фадєєва.

Опитані \”Обозревателем\” жителі Донецька не підтверджують інформацію про просування української армії вглиб Київського району Донецька. Водночас колишній \”міністр\” ДНР \”Олена Блоха заявила, що вранці \”в Донецьк прорвалися на декількох машинах українські диверсанти\”.

Мешканка Київського району Донецька, до якого примикає аеропорт, каже, що в Донецьку давно не було таких страшних днів, як ця неділя – 18 січня.

\”Це найстрашніший день з початку останнього перемир\’я. З 9 грудня до 31 грудня у нас було тихо, а потім почалися обстріли. Але такого дня як сьогодні не пригадаю. З раннього ранку – вибухи. Стріляють і звідси, і сюди. Цілий день. Транспорт в нашому районі припинив ходити, магазини не працюють, води у мене немає 4-й день (зруйновані комунікації). На залізничному вокзалі в церкву потрапив снаряд. Поруч з сусіднім будинком на пр. Київському впали три снаряди. У бік ж / д вокзалу їдуть танки \”ДНР\”, – розповіла \”Обозревателю\” донеччанка Поліна.

\”Інтенсивний обстріл йде вже дві доби. Сьогодні в 25-у маршрутку в Київському районі потрапив снаряд, на щастя – всі живі.

peredplata