Виплата винагороди учасникам АТО

Розмір винагороди у особливий період визначається Інструкцією про порядок та розміри виплати винагороди військовослужбовцям Збройних Сил України за безпосередню участь у воєнних конфліктах чи антитерористичній операції, інших заходах в умовах особливого періоду (зі змінами) затвердженою наказом Міністерства оборони №67 від 10.02.2016.

Військовослужбовцям за безпосередню участь у воєнних конфліктах чи АТО, інших заходах в умовах особливого періоду здійснюється виплата винагороди у наступних розмірах на місяць:

на лінії бойового зіткнення на глибину ротних опорних пунктів першого ешелону – 10000 грн.;

в інших місцях дислокації в межах визначеного району воєнного конфлікту (АТО) – 4500 грн.

Винагорода виплачується пропорційно часу участі у воєнних конфліктах чи АТО, інших заходах в умовах особливого періоду, який обраховується з дня фактичного початку участі військовослужбовців у цих заходах до дня завершення такої участі, про що зазначається у відповідних наказах командирів.

Розмір винагороди визначається залежно від місць виконання завдань на підставі даних обліку військовослужбовців, які виконують завдання на лінії бойового зіткнення на глибину ротних опорних пунктів першого ешелону оборони або в інших місцях дислокації в межах визначеного району воєнного конфлікту (АТО).

Підтвердженням безпосередньої участі в АТО для виплати винагороди є витяг із наказу штабу АТО або штабу оперативно-тактичного угруповання про включення (виключення) військовослужбовця до (зі) складу сил та засобів, що беруть безпосередню участь в АТО.

Крім того розмір винагороди збільшується за:

успішне виконання бойового завдання в складі військової частини (підрозділу, групи) – від 60 900 грн. до 365 400 грн. (виплата здійснюється на підрозділ);

безпосередню участь у бойових діях – 1000 грн. за добу такої участі;

знищення (захоплення) техніки – від 12 180 грн. до 243 600 грн.

Збільшення винагороди може виплачуватись за кожною із зазначених підстав одночасно. Винагорода виплачується також під час безперервного перебування на стаціонарному лікуванні в закладах охорони здоров’я після отриманих під час безпосередньої участі у воєнних конфліктах чи АТО, інших заходах в умовах особливого періоду поранень (контузії, травми, каліцтва), психічних та поведінкових розладів.

 

Інформує Людмила ПИЛИПІВ

провідний   спеціаліст відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти управління державної реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області

 

peredplata