“Ми всю лівобережну Україну заберемо”- генерал ФСБ до заручника Карпюка

Звільнений з кремлівського полону УНСОвець Микола Карпюк дав інтерв’ю кримсько-татарському телеканалу АТР. Розповів про тортури та умови утримання в російських буцегарнях. А також поділився думками стосовно подій в Україні на початку війни.

“Ви всі, хто був на волі, всі українські громадяни. Маєте зрозуміти. Ви в 2014 році отримали колосальну перемогу. Ви маєте це усвідомити! ”

Микола додав, що в РФ йому часто доводилося спілкуватися з офіцерами спецслужб і один з них — генерал-лейтенант ФСБ, котрий поділився з ним імперськими планами щодо України в 2014 році:

“Микола, Ви думаєте нам потрібен Донбас? Та він взагалі не потрібен. Це ж дотаційний регіон. Туди ж безліч грошей треба вкласти. Нам потрібен південь України. І взагалі, у нас зараз розробка плану – пов’язана з тим, що ми всю лівобережну Україну заберемо. А правобережну… О, хай поляки забирають. От не вирішили ще – Київ собі забрати, чи віддати.”

Карпюк вважає, що зберегти Україну вдалося лише завдяки єдності всіх громадян. Бо росіяни хотіли перенести плацдарм на Харків, Одесу, Запоріжжя та Дніпро.  Впевнився, що Росія програла, лише тоді, коли дізнався про Мінські переговори.

 

,

 

peredplata