На Буковині триває призов офіцерів запасу

ПРИЗОВ ОФІЦЕРІВ ЗАПАСУ

              В комісаріатах області триває підготовка щодо осіннього призову офіцерів запасу на військову службу, який відбудеться наприкінці жовтня.

              Призову терміном 18 місяців підлягають офіцери запасу, чоловіки та жінки, віком до 43 років, які закінчили кафедри військової підготовки, мають вищу освіту та не проходили військової служби в ЗСУ.

             Після 3-х місячних курсів підвищення кваліфікації офіцери будуть призначені на посади у військові частини тилового забезпечення, склади, арсенали та не залучатимуться до виконання завдань в зоні проведення бойових дій.

             Соціальний захист призваних на службу повністю відповідає рівню офіцерів контрактників, а грошове забезпечення становить від 15000 грн.

             Їм надається щорічна відпустка терміном 30 діб, забезпечується проживання в гуртожитках, або виплачується компенсація за піднайом житла.  Окрім цього закон гарантує збереження робочого місця та виплату середньомісячної заробітної плати за місцем постійної роботи.

            Після проходження військової служби є вибір: повернутися до цивільного життя, або укласти контракт із ЗСУ, при цьому робоче місце і середньомісячна заробітна плата будуть зберігатися за офіцером.

               Варто заначити, що значна частина з них, в подальшому продовжують службу. Таку можливість не виключає і лейтенант Павло Сороцький, заступник командира з морально-психологічного забезпечення одного з підрозділів навчального центру Львівщини, вчитель в цивільному житті. Офіцер прибув на збірний пункт за командою молодого поповнення та розповів про умови у військовій частині, а також про власні враження від служби.

  • Можу запевнити кожного майбутнього військовослужбовця, чи то строковика, чи офіцера за призовом, а також їх близьких, що підстав для хвилювань немає. Сьогодні армія перебуває на зовсім іншому рівні ніж раніше, вона є професійною. Ми дійсно переходимо на натівські стандарти, яких прагнемо. Я кажу це не кривлячи душею, адже сам прийшов з цивільного життя і можу подивитись на все з незалежної позиції.

              Нагадуємо, мета призову офіцерів — набуття практичних навичок і умінь для захисту Вітчизни, підвищення рівня укомплектованості ЗСУ офіцерським складом. Під час весняного призову на службу до ЗСУ направлено 12 офіцерів з Буковини, а ще 15 заплановано призвати восени.

             Отримавши повістку, офіцери запасу зобов’язані прибути до військкоматі в зазначений в ній  термін. У випадку неявки без поважних причин передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

             За більш детальною інформацією звертайтесь до військових комісаріатів за місцем перебування на військовому обліку, або до Чернівецького обласного військового комісаріату за адресою: вул. О.Кобилянської, 32. Телефонуйте: 0505539621.

peredplata