Українці прийшли під вікна Зеленського з наметами: «прорвали блокаду», кадри масштабного бунту.

Напередодні зустрічі в нормандському форматі активісти вийшли на Майдан
 

Протестувальники активисты  прийшли під Офіс президента на Банковій

Про це повідомляє  Politeka.net.

Сьогодні, 8 грудня, в центрі Києва тривають політичні акції, присвячені майбутньому нормандскому саміту в Парижі і участі в ньому  президента Володимира Зеленського.

Після віче на Майдані активісти зібралися на акцію «Варта на Банковій» біля Офісу президента.

 
 

Акція почалася в 19.00. За словами мітингувальників,  захід має бути  тривалим і затягнеться як мінімум на добу.

 

До стануть відомі підсумки зустрічі нормандської четвірки в Парижі.

 
 

Не обійшлося без конфлікту. Протестувальники спробували встановити у ОПУ сцену, але цьому чинила опір Нацгвардія. Правоохоронці відібрали конструкції у активістів, зараз виступають оратори без сцени.

Варто відзначити, що протестувальників намагалися перешкодити, проте  пізніше Мирослав Гай на своїй сторінці у Фейсбуці написав, що “прорвали блокаду”. 

 

Відзначимо, що зараз будівля Офісу президента охороняють поліцейські і бійці Національної гвардії.

Раніше ми писали,   на Майдані Незалежності в столиці України проходить акція проти капітуляції України «Червоні лінії для Зе».

Організатори мітингу мають намір донести до нинішньої влади і президента Володимира Зеленського зокрема свої вимоги, а саме: не варто Україні йти на «операції» з офіційною Москвою, а Зеленському про щось домовлятися з Путіним.

 

Миру на Донбасі, деокупація Криму як проблеми не вирішаться з-за того, що Путін і Зеленський зустрінуться, переконані активісти. Росія може і буде намагатися вміло маніпулювати планами України, щодо євроатлантичного курсу зокрема, вважають мітингувальники.

На Майдані присутні також представники різних політсил у країні, «Голоси», «Свободи», «Батьківщини», «ЄС» – троє з яких і закликали людей вийти на мітинг.

peredplata