Під Офісом Зеленського влаштували “Нічну варту”: почалися сутички з поліцією

Увечері в неділю, 8 грудня, під Офісом президента на вулиці Банковій у Києві представники руху “Ні – капітуляції” почали акцію “Нічна варта”, яка супроводжувалася протистоянням із силовиками.

Відповідні фото і відео з’явилися в соціальних мережах (щоб подивитися, доскрольте новину до кінця).

Активісти пообіцяли залишатися під ОП аж до закінчення 9 грудня самміту в “нормандському форматі” у французькому Парижі.

 

 

Як уточнює ВВС News Ukraine, протест почався з конфлікту учасників акції з силовиками. Під крики “Ганьба!” і “Зелю геть!” останні розібрали імпровізовану сцену, яку спорудили активісти.

Інцидент пояснив один із координаторів руху “Ні – капітуляції” Мирослав Гай в ефірі каналу “Прямий”.

За його словами, вони подавали заявку на будівництво сцени і поліція навіть допомагала її привозити, але в якийсь момент надійшла команда сцену демонтувати.

Відзначимо, на початку акції – о 19:00 – на Банковій з’явилися кілька десятків людей. Незабаром кількість протестувальників помітно зросла.

Роман Рябчук@ryabtchuk_roman
 

Протестующие хотят ночевать под Офисом Президента, пронесли дрова и пытаются пронести бочки для костров. Сотрудники полиции в ответ разобрали сцену и задержали машины везущие палатки.https://t.me/RomanRyabtchuk/160 

Вбудоване відео

 
 
 

Як повідомляв OBOZREVATELпротестували також на Майдані Незалежності. Там пройшла акція проти капітуляції України “Червоні лінії для Зе”.

peredplata