Затримано генерала-зрадника СБУ, сенсаційні подробиці та кадри: “Працював на ФСБ, зливав таємниці АТО і готував…” Гучне викриття!.

Контррозвідка затримала генерал-майора СБУ, який працював на Росію і займався підготовкою терактів в Україні

 

Про це повідомили на сайті СБУ. Як стало відомо 14 квітня, контррозвідка служби затримала генерал-майора Валерія Шайтанова, який підозрюється у державній зраді і здійсненні терактів. Зокрема, відомо, що за завданням російських спецслужб він планував вбивство відомого добровольця Адама Осмаєва.

СБУ провела масштабну спецоперацію, в рамках якої розвідники отримали докази роботи Шайтанова на російське ФСБ. На це вказують, зокрема, аудіо – та відеозаписи.

 

 

 
 
 

«На жаль, чоловік, який отримав генеральське звання після Революції Гідності і повинен був захищати Україну, насправді працював проти неї. Ми провели складну, тривалу, багаторівневу спецоперацію. Це – найважливіше викриття Служби безпеки за всю історію Незалежності», – заявив голова СБУ Іван Баканов.

 

Відомо, що за підготовку терактів на території України ФСБ обіцяла Шайтанову винагороду у розмірі 200 тисяч доларів США та паспорт громадянина РФ.

 
 

Крім підготовки вбивства Осмаєва генерал-майор СБУ передавав росіянам інформацію про:

– обставини проведення окремих таємних операцій в районі АТО/ОНС і задіяних у них співробітників;

– міжнародне співробітництво вітчизняних спецслужб у сфері національної безпеки і оборони;

 

– працівників керівної ланки Департаменту контррозвідки, оперативних підрозділів СБ України та ЦСО «А», українських розвідувальних органів;

– підбір, вивчення та залучення офіцерів спеціальних і розвідувальних органів для роботи на ФСБ.

В даний момент слідство триває. СБУ проводить обшуки за місцем проживання Шайтанова, а також інших українців, підозрюваних у приналежності до агентурним апарату співробітника ФСБ РФ Єгорова, який і «курирував» українського генерал-майора.

 

 
 

 
 

Знайомтесь: генерал-майор СБУ Валерій Шайтанов – агент ФСБ, який багато років працював на РФ.

Біографія останніх років наступна:
2013-2014 – начальник відділу «А» СБУ в Харкові.
В 2014 році за наказом Наливайченка переведений у Київ, де був задіяний у створенні 6-го управління спецоперацій СБУ.
В 2015 році за наказом Грицака призначений заступником начальника Центру спеціальних операцій «А» СБУ, де він і служив останні п’ять років.

Півроку тому, коли Шайтанова обгрунтовано почали підозрювати на роботу російських спецслужб, за наказом Баканова його зняли з посади та вивели в розпорядження. Протягом останнього півріччя вся життєдіяльність генерала знаходилася під пильним наглядом контррозвідки, яка змогла задокументувати протиправну діяльність зрадника, якого сьогодні і було нарешті заарештовано.

Арешт цього виродка – це важлива перемога. Але враховуючи, що агент ФСБ протягом тривалого часу мав доступ до абсолютно всієї секретної інформації щодо особового складу та всіх спецоперацій центру «А», то життя оперативників та спецпризначенців у небезпеці, бо всі їх дані, домашні адреси, особисті машини та фотографії з особових справ давно передані у Москву.

Окремо іншого я хочу тут зазначити наступну, дуже важливу річ:
Шайтанов, після підвищення і переведення у Київ, не дуже приховував свої погляди – бійці «Альфи», щоразу повертаючись з чергових відряджень у зоні АТО, чули від нього лише те, що не варто взагалі їздити на війну, тому що «Придёт время и все вы будете отвечать за эти убийства»…

Звісно, неодноразово подавалися рапорти командуванню СБУ щодо анти-української позиції цього виродка. Проте ані Наливайченко, ані Грицак не звернули жодної уваги на рапорти своїх підлеглих і згодом зрадник отримав підвищення в посаді, генеральське звання, купу нагород і навіть квартиру в елітному ЖК на Печерских пагорбах.

У зв’язку із цим запитання наступне: чи буде проведене з’ясування усіх обставин просування агента ФСБ по службі і чи понесуть за це відповідальність Грицак, Наливайченко та усі ті особи, які готували і підписували відповідні подання? Тому що Шайтанов насправді не досягав жодних (!) визначних результатів, за які можно було би заохочувати – він був ніким і нічим, ніколи не приймав участі у бойових діях на Донбасі, ніколи не воював проти РФ!
То яким, зрештою, чином він зміг отримати керівну посаду в Центрі спецоперацій СБУ, бійці якого постійно, з перших днів війни, виконують бойові завдання на сході України?..

peredplata