Контрактник з Чернівців вирішив стати військовим медиком

Як зазвичай, навесні, строковики, що відслужили визначені терміни, почали повертатись додому. Проте є чимало таких, що вже під час проходження строкової військової служби укладають контракт. Так, від початку року більше 60 буковинських юнаків продовжили службу в різних військових частинах. Більша половина з них в частинах Збройних Сил, решта в підрозділах інших військових формувань.  Про це інформує пресслужба Чернівецького ОВК.

Саме так розпочав свою військову кар’єру Віктор, призваний на строкову службу восени, який після підготовки в навчальному центрі, уклав контракт. Хлопець розповідає, що намір стати військовим медиком з’явився ще під час навчання в училищі. Та щоб остаточно визначитись з подальшою професією і на власному досвіді спробувати армійського життя хлопець почав службу зі строкової. Каже, якщо б умови не сподобались не уклав би контракт.

Сьогодні Віктор – бойовий медик підрозділу десантно-штурмової бригади, розміщеного в Чернівецькій області. Тут він займається підготовкою особового складу з тактичної медицини, веде прийом в медичному пункті та здобуває цінний практичний досвід, адже військова медицина має свої особливості. Віктор каже, що за час служби загартувався як фізично так і психологічно та готовий застосувати отримані вміння в будь яких ситуаціях.

           Кожен, хто укладає контракт, розуміє, що таким чином матиме стабільне грошове забезпечення, соціальну підтримку, а також широке коло можливостей для самореалізації.

Військові проживають в гуртожитках, або отримують грошову компенсацію за піднайом житла. Безкоштовними є медичні послуги та санітарно-курортне лікування, речове майно і харчування.

Грошове забезпечення в солдата першого місяця служби становить від 10500 грн., а в десантно-штурмових та гірсько-штурмових підрозділах від 12500 грн.За час перебування на першій та другійлініях фронту додатково виплачуються 6500 грн. та 17000 грн. відповідно.

Повну інформацію щодо проходження військової служби за контрактом можна отримати зателефонувавши до місцевих військових комісаріатів, або до Чернівецького обласного військового комісаріату: 0509480349, (0372) 524349.

 

 

 

 

 

 

peredplata