Коментар Чернівецької міліції щодо розслідування ДТП, в якому загинуло дві людини

Коментар Чернівецької міліції щодо розслідування ДТП, в якому загинуло дві людиниУ деяких ЗМІ з’явилася інформація, з якої випливає звинувачення буковинських правоохоронців у бажанні пом’якшити майбутній вирок винуватцю ДТП, що трапилася на вул. Московської Олімпіади.

Як повідомляє СЗГ УМВС України в Чернівецькій області на сьогоднішній день працівники міліції провели повне, всебічне та неупереджене розслідування обставин дорожньо-транспортної пригоди, що сталася 2 серпня у обласному центрі.

Винуватцю аварії – 21-річному чернівчанину – оголошено про підозру у вчиненні правопорушення. Наразі підозрюваний знаходиться під вартою.

В результаті проведених слідчих дій інкримінований злочин було перекваліфіковано з ч. 2 на ч. 3 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом) Кримінального кодексу України.

Санкція вказаної частини передбачає більш тяжке покарання, а саме позбавлення волі на строк від 5 до 10 років замість позбавлення волі від 3 до 8 років.

Отже, ці зміни ніяким чином не зменшують рівень відповідальності за вчинений злочин.

На сьогодні слідство майже завершено, передача до суду затримується лише через затягування процедури ознайомлення з матеріалами справи зі сторони потерпілих.

peredplata