Королівські піхотинці – хто вони та як долучитись до їх складу буковинцям

24 окрема механізована бригада імені короля Данила з початку війни є однією з найбільш боєздатних підрозділів Збройних Сил, воїни якого брали  участь у значущих боях на Донбасі. В 2014 році бригада звільняла Красний Лиман, Ямпіль, Закітне, Сіверськ, Зарічне, Лисичанськ, Сєвєродонецьк, а за час проведення ООС село Південне, Шуми та взяла під контроль сіру зону на околицях Мар’їнки.

       Під час першого прямого зіткнення з регулярною російською армією біля Георгіївки, коли підрозділи 76-ї десантно-штурмової псковської дивізії за підтримки танків пішли в атаку, воїни бригади дали потужну відсіч ворогу та майже повністю знищили одну з їхніхрот. Про це повідомляє пресслужба Чернівецького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Свого часу в лавах 24 ОМБр проходили службу: генерал-лейтенант Олександр Павлюк, генерал-майорВалерій Залужний, генерал-лейтенант Сергій Наєв, генерал-полковник Генадій Воробйов та Головнокомандувач ЗСУ генерал-лейтенант Руслан Хомчак.

За мужність та відвагу державними і відомчими нагородами відзначено понад тисячу військовослужбовців бригади.Молодшому лейтенанту ТарасуМатвіївута старшому солдату Андрію Волосу присвоєно Звання Героя України посмертно.

       23 серпня 2017 року 24 окремій механізованій бригаді присвоєно ім`я короля Данила і з цього часу військовослужбовців називають воїнами Королівської бригади, або королівськими піхотинцями.

Буковинці мають нагоду долучитися до лав славетної Королівської бригади та отримати

можливість професійного розвитку, а також гідне забезпечення.

Контрактникам надається речове майно, харчування, безкоштовне медичне обслуговування. Протягом всього терміну служби за військовослужбовцем зберігається посада та зарплатня на попередньому місці роботи.

При укладанні першого контракту виплата  становить від 18160 до 22700 гривень залежно від звання.  Грошове забезпечення для рядового складу становить в середньому від 11000 грн. Під час виконання завдань на другій і першій лініях в районі ООС військові отримують додатково щомісяця – 6500 та 17000 грн. відповідно, а також 5000 грн. Для певних посад, як до прикладу снайпера, забезпечення є вищим.

Військова частина пропонує бойові та не бойові посади для чоловіків і жінок віком від 18 до 50 років, які є придатними до військової служби. Опанувати нову військову спеціальність, навіть за умов відсутності досвіду служби, можливо всього за кілька місяців у навчальному центрі.

        З переліком посад можна ознайомитись в найближчому територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки (раніше військові комісаріати), отримати попередню консультацію за телефонами: 0509480349, (0372)524349.

 

 

 

 

 

peredplata