На Буковині стартує новий навчальний сезон для резервістів

На Буковині стартує новий навчальний сезон для військовозобов’язаних – резервістів. Вони відпрацьовуватимуть і навички із територіальної оборони районів та громад. Про це повідомив голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук.

«Захист держави – справа кожного, а здатність протистояти ворогу, спроможність захистити свій дім, потребують періодичного тренування.

Тож у найближчі два місяці активно поглиблюватимемо свої знання у цій сфері», – зауважив голова ОДА.

Як відомо, до бригади територіальної оборони Буковини входять чотири батальйони – по одному у кожному районі та у Чернівцях.

Нагадаємо, у серпні Сергій Осачук та очільники трьох РДА – Дмитро Козарійчук, Олег Мельничук та Михайло Чорней підвищували кваліфікацію з питань воєнної безпеки держави. Вони закінчили спеціальні курси в Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського.

Необхідність підготовки була зумовлена Законом України «Про основи національного спротиву». Як відомо, документом, у тому числі, визначено повноваження сил безпеки та сил оборони, державних органів, органів місцевого самоврядування з питань національного спротиву.

 

peredplata