“Голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук своїми заявами грубо порушує Конституцію щодо права кожного на освіту – Артем Жук

Про це у своїй ФБ сторінці написав Артем ЖУК:
 
“Вчора Голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук заявив про заборону дистанційного навчання. А також закликав батьків переконувати вчителів, аби ті вакцинувалися від COVID-19.
Розцінюю ці дії, як спосіб перекласти відповідальність за провал процесу вакцинації на вчителів і керівництво шкіл через навмисне створення конфронтації з батьками учнів.
Посадові особи зобов’язані діяти лише у межах чинного законодавства. Проте своїми недалекоглядними заявами Сергій Осачук грубо порушує Основний Закон України. Адже статтею 53 Конституції України встановлено, що кожен має право на освіту. Тому ця заява може існувати лише на словах без впровадження відповідного наказу, хоча для голови ОДА таке марнослів’я є неприпустимим.
Як депутат Чернівецької районної ради, голова фракції Європейська Солідарність та голова обласного осередку партії Демократична Сокира. Чернівці в Чернівецькій області, офіційно заявляю, що в цьому та інших питаннях я та мої колеги залишаємось на стороні батьків щодо відстоювання конституційного права на освіту.
У випадку введення карантинних обмежень, дистанційне навчання буде здійснюватись, незалежно від фантазій Сергія Осачука.”

peredplata